O nouă bombă a explodat luni lângă o biserică din Colombo, Sri Lanka


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 15:46
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 13:56
Categorie: Stiri externe
explozie, bomba, sri lanka, colombo, atac terorist, atentate, biserici,

O nouă bombă a explodat luni lângă o biserică din Colombo, Sri Lanka în timp ce o echipă de geniști încerca să o detoneze, relatează Reurters. 

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka unde zeci de oameni au fost ucişi duminică a explodat luni, a relatat un martor pentru Reuters, potrivit căruia deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv.

''Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba'', a declarat martorul citat.

Poliţia a găsit 87 de detonatoare într-o autogară din Colombo

Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după seria de atentate sinucigaşe în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 290 de persane, inclusiv cetăţeni străini, relatează Reuters.

Forţele de ordine anunţă, într-un comunicat, că ”87 de detonatoare au fost descoperite în autogara privată Bastian Mawatha din Pettah”, un cartier al capitalei situat la jumătatea distanţei între hotelurile şi biserica din Colombo lovite duminică de explozii.

”Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75”, au precizat autorităţile.

Guvernul a anunţat luni decretarea stării de urgenţă de la mijlocul nopţii de luni (18:30 GMT) din motive de ”securitate publică”.

Starea de urgenţă are drept scop întărirea acţiunii forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale. Starea de urgenţă ”a fost decisă în scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică”, a comunicat preşedinţia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO