O fetiță acuză că a fost violată de un grup de bărbați, iar mai apoi de polițistul la care venise să depună plângere

Ultima actualizare: 05-05-2022 13:56
india
Daily Mail

O fetiță de 13 ani care s-a dus la poliție să raporteze că a fost violată de un grup de bărbați a fost apoi violată de polițistul căreia venise să îi povestească ce s-a întâmplat, conform autorităților din India.

Șeful de secție Tilakdhari Saroj a fost prins apoi în timp ce încerca să fugă, în statul din nordul Indiei Uttar Pradesh, unde s-ar fi petrecut infracțiunea, conform Daily Mail.

Tatăl copilei le-a spus polițiștilor că aceasta ar fi fost ademenită în statul învecinat Madhya Pradesh pe 22 aprilie, unde ar fi fost violată de către un grup de bărbați timp de patru zile. Fetița ar fi fost apoi adusă înapoi în satul său, înainte ca grupul să fugă.

Fata s-a prezentat la o secție de poliție următoarea zi, împreună cu mătușa ei, iar Saroj a luat-o pe fată într-o încăpere unde ar fi violat-o în fața mătușii sale, conform unui raport al poliției.

Șeful poliției din districtul Lalitpur, Nikhil Pathak, a spus că a format echipe pentru arestarea lui Saroj și a întregistrat cazul în mod oficial de cum a aflat de acesta. Autoritățile au cerut efectuarea unor investigații și un raport în 24 de ore, iar Comisia Națională ale Drepturilor Umane din India a cerut un raport de la guvernul Uttar Pradesh în patru săptămâni.

Saroj riscă închisoare pe viață dacă va fi găsit vinovat.

India a înăsprit legislația privind victimele minore ale infracțiunilor sexuale

Un viol al unei tinere în New Delhi într-un autobuz, în 2012, care i-a cauzat moartea, a produs adoptarea legii Protecției Copiilor împotriva Infracțiunilor Sexuale (POCSO), lege sub care Saroj ar putea fi pedepsit.

Însă polițistul ar fi spus că este „100% inocent”, conform ANI UP/Uttarakhand, citat de Daily Mail.

Între timp, șase persoane au fost identificate în cazul din Uttar Pradesh și patru au fost arestate, inclusiv Saroj. De asemenea, toți ofițerii care lucrau în secția de poliție au fost suspendați.

„Dacă secțiile de poliție nu sunt sigure pentru femei, atunci unde vor merge acestea să facă plângeri?”, a scris Liderul Congresului, Priyanka Gandhi Vadra, pe Twitter.

World Vision India a dezvăluit într-un raport din 2017 că jumătate dintre copiii din India au fost victime ale abuzului sexual într-un anumit punct din viețile lor.

Situația pedepselor pentru violul minorilor, în România

În România, peste 100 de minori sunt victime ale violurilor în fiecare an, fapt ce plasează țara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană, conform unor statistici publicate de DW anul trecut.

În 2018, din toate procesele judecate pentru „act sexual cu un minor”, doar un sfert dintre violatori au fost condamnați la închisoare cu executare; alți 25% au primit pedepse cu suspendare, iar restul de 50% nu au ajuns la o sentință.

În 2020, a fost votat un proiect de lege care a înăsprit pedepsele pentru agresiuni sexuale asupra unui minor sub 14 ani, acestea fiind încadrate ca viol și pedepsite cu închisoare între cinci și 12 ani. Însă, chiar și sub noua lege, violatorii pot scăpa după executarea a doar două treimi din pedeapsa minimă.

CITEȘTE ȘI: Europa Liberă: Fetele și femeile violate în Ucraina întâmpină dificultăți în a face avort în Polonia, România și Ungaria

Amber Heard l-a acuzat pe Johnny Depp că a pălmuit-o în timp ce era sub influența drogurilor

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO