O barcă fantomă a fost găsită în Oceanul Pacific cu o încărcătură uluitoare la bord. FOTO

17-12-2020 12:17


cocaina

O ambarcaţiune de mici dimensiuni a eşuat pe o insulă izolată, la Oceanul Pacific, în Insulele Marshall, fără să aibă pasageri la bord, dar cu 649 de kilograme de cocaină, relatează CNN, conform news.ro.

Cocaina era ambalată şi sigilată în pachete, potrivit Poliţiei Insulelor Marshall, care a preluat şi distrus majoritatea pachetelor prin incinerare.

Imagini cu pachete de plastic galben, pătat, ştampilate cu inscripţia ”KW” cu roşu, au fost difuzate de autorităţi.

Unul dintre cei 400 de locuitori ai atolului Ailuk a descoperit ambarcaţiunea săptămâna trecută, potrivit postului Radio New Zealand, afiliat CNN.

Ambarcaţiunea era prea grea ca locuitorii să poată să o aducă pe plajă. Ei au intrat înăuntru şi au descoprit ”cărămizile” de cocaină într-un compartiment de sub punte. Locuitorii au sesizat autorităţile, iar poliţia a dus cocaina la Majuro, capitala Insulelor Marshall, situată pe altă insulă.

Poliţia a transportat cocaina la un incinerator, săptămâna aceasta. Doar 2 kilograme de cocaină au fost păstrate, pentru ca Agenţia americană însărcinată cu lupta împotriva drogurilor (DEA) să efectueze analize de laborator.

Valoarea încărcăturii este estimată la 880 de milioane de dolari, potrivit RNZ, şi este cea mai mare încărcătură de cocaină care a ajuns vreodată în Insulele Marshall.

Potrivit autorităţilor, ambarcaţiunea s-ar fi putut afla în derivă pe mare timp de un an sau doi.

Aceasta este una dintre cele mai mari încărcături de droguri, dar nu este prima, în contextul în care această ţară de la Oceanul Pacific se află pe o rută majoră a traficului de droguri şi în care numeroase transporturi au fost confiscate sau descoperite.

Această problemă a devenit atât de importantă anul acesta, încât Parlamentul Insulelor Marshall a înfiinţat în mai un grup de lucru în lupta împotriva drogurilor.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO