Masinile de lux, noua atractie turistica din Londra. Cat valoreaza un Ferrari placat complet cu aur


Ultimul update: Duminica 10 August 2014 06:59
Data publicarii: Joi 07 August 2014 11:18
Categorie: Stiri externe

Daca mergeti la Londra, pe langa obiectivele turistice, ati putea vizita si cartierele de lux, ca sa admirati masinile. In aceasta perioada a anului, strazile se transforma in adevarate show-room-uri, cu automobile unul si unul.

Totul datorita bogatasilor arabi care isi petrec vara in capitala britanica. Iar daca ziua puteti vedea bolizii parcati, noaptea mai bine va feriti din calea lor.

Un Ferrari aurit parcat pe strada nu vezi in fiecare zi. Asa ca, cei care trec prin cartierul Knightsbridge din Londra, se opresc sa-i faca poze. Masina apartine unui campion irakian la kick boxing.

"Pentru ca imi place aurul, am vrut ca masina sa fie aurita. Tot ce am e aurit, telefonul, totul", a spus proprietarul masinii, Riyadh Al-Azzawi.

Automobilul valoreaza 250.000 de lire sterline si e doar una dintre bijuteriile pe patru roti care impodobesc zilele acestea centrul Londrei.

Altii vin cu Rolls Royce-urile de acasa, dupa cum arata numerele de inmatriculare straine.

"Masina mea valoreaza vreo 70.000 de lire, dar, daca vrei sa o cumperi, ti-o dau cu 60.000", a spus proprietarul ei.

"De la masini Ferrari din Emirate si Bugatti din Bahrain, suntem in plin sezon in care, din toata lumea araba, o multime de playboy vin la Londra cu supermasinile lor, ca sa scape de caldura inabusitoare a Orientului Mijlociu", explica Alex Bushill, corespondentul BBC.

Printre distractiile lor preferate sunt cursele de viteza in miez de noapte, care le strica somnul londonezilor.

"E surprinzator ca ma trezesc si pe mine, pentru ca sufar de surzenie si port aparat auditiv de cand ma stiu", a spus o localnica, Alexandra Morgan Thomas.

Politia londoneza spune ca ia masuri, atunci cand constata ca soferii deranjeaza populatia. Totusi, cursele de masini estivale din cartierul Knightsbridge dureaza deja de cativa ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO