Motivul pentru care în apartamentele de lux din Coreea de Nord locuiesc doar cei săraci

Ultima actualizare: 18-04-2022 13:47
Coreea de Nord, blocuri - 7
kcna

Coreea de Nord a terminat recent construcția unui zgârie-nori rezidențial de 80 de etaje - cu penthouse-uri - în capitala Phenian, dar numai unii dintre cei mai puțin norocoși din țară își doresc să locuiască la ultimele etaje ale apartamentelor țării.

Cei care au reușit să fugă din Coreea de Nord, așa numiții dezertori, spun că mulți nord-coreeni au probleme cu etajele superioare ale acestor apartamente, pentru că nu funcționează lifturile, sunt probleme cu curentul electric, aprovizionarea cu apă este foarte slabă, iar siguranța și calitatea sunt în generale slabe.

”În Coreea de Nord, săracii trăiesc în penthouse-uri, mai degrabă, decât cei ​​bogați, deoarece deseori lifturile nu funcționează corect și nu pot pompa apă din cauza presiunii scăzute”, a declarat Jung Si-woo, un dezertor nord-coreean în vârstă de 31 de ani, pentru Reuters.

 

Jung a dat și un exemplu: ”Un prieten care locuia la etajul 28 al unui bloc de 40 de etaje nu a folosit niciodată liftul, pentru că nu funcționa. Majoritatea lifturilor funcționau doar de două ori pe zi, în timpul orelor de vârf, de la 6:00 la 8:00, și la aceleași ore seara.”

Cetățenilor nord-coreeni nu li se oferă multe opțiuni, deoarece locuințele sunt atribuite, iar cumpărarea și vânzarea de locuințe este ilegală.

Potrivit presei de stat, dezvoltarea locuințelor este un obiectiv important pentru liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care a promis că va construi mii de apartamente.

Miercuri, 13 aprilie 2022, regimul comunist din Coreea de Nord a finalizat construcția a 10.000 de apartamente noi, mândrindu-se cu timpul de finalizare și ”calitatea” lor.

 

Iată cum sună comunicatul oficial al regimului comunist din Coreea de Nord din 18 aprilie 2022:

Cetățenii se mută în case noi în Kyongru-dong, Phenian, capitala Republicii Populare Democrate a Coreei, pentru a stimula bucuria și entuziasmul tuturor oamenilor care au sărbătorit cea de-a 110-a aniversare a nașterii președintelui Kim Il Sung ca un mare eveniment revoluționar.

Respectatul tovarăș Kim Jong Un a participat la ceremonia de inaugurare a cartierului rezidențial de pe malul râului Pothong, înainte de Ziua Soarelui, și a avut grijă ca proprietarii din Kyongru-dong să se mute în noile case cât mai devreme posibil, pentru a duce o viață binecuvântată.

Pe 14 aprilie, inovatorii muncii, persoane de merit, oameni de știință, educatori, scriitori și familiile lor din oraș au început să se mute în casele din Kyongru-dong.

 

Cei care s-au mutat în cartierul rezidențial de lux au fost felicitați călduros de oficialii Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, de organele guvernamentale din Capitală și de constructori.

Atmosfera din Kyongru-dong a fost fierbinte datorită cetățenilor care au dansat într-o mare bucurie, pentru că se mutau în case noi.

Inovatorii muncii și persoanele de merit care s-au stabilit în Kyongru-dong și-au întărit hotărârea de a se dedica prosperității măreției acestei țări, așa cum dorește și Kim Jong Un, vorbind în lacrimi despre bunătatea Comitetului Central al Partidului.

În opinia lui Jung (dezertorul din Coreea de Nord), însă, eforturile comuniștilor sunt doar de imagine, adică ”teatrale”.

Vor să arate cât de mult s-au îmbunătățit abilitățile lor de construcție, mai degrabă, decât să ia în considerare ce vor rezidenții.

Editorul-șef al publicației Daily NK, Lee Sang-yong, un site din Seul care scrie despre Coreea de Nord, coroborează afirmațiile lui Jung, spunând că sursele sale i-au spus că „apartamentele pentru oamenii obișnuiți nu erau încă gata pentru a fi date în folosință”.

„Ferestrele aveau doar rame, iar robinetele de apă, deși instalate, nu funcționau; dar casele de lux recent finalizate sunt complete cu mobilier și ustensile”, explică Lee.

Kim Jong Un a dăruit recent un apartament de lux cu două etaje prezentatoarei de televiziune nord-coreene Ri Chun-hee, spunând: ”Nimic nu este prea scump pentru comori naționale precum Ri Chun-hee, care a dus o viață virtuoasă cu microfonul revoluționar”.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO