Mii de reactii dupa ce SUA a legalizat in toate statele casatoria intre persoane de acelasi sex: "Dragostea a invins"

Ultima actualizare: 30-06-2015 06:59

Printr-o declaratie calificata din toate partile drept "epocala", Curtea Suprema a Statelor Unite a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex, oriunde pe teritoriul american.

Si Barack Obama a salutat imediat ceea ce chiar el a numit "o victorie pentru America" si "o mare etapa in marsul catre egalitate".

La exact doi ani dupa ce a decretat ca "mariajul nu este rezervat doar cuplurilor heterosexuale", Curtea Suprema a transat definitiv lucrurile. Cea mai inalta instanta a decis ca cele 14 state americane - din 50 - care inca refuzau sa recunoasca uniunea intre persoane de acelasi sex nu doar ca trebuie le sa aprobe casatoria, trebuie sa le recunoasca mariajul si daca a fost incheiat in alta parte.

"Cateodata sunt si zile ca aceasta, cand eforturile anevoioase si de lunga durata sunt rasplatite de justitia care cade ca un traznet”, a spus Obama.

Starurile s-au grabit sa sarbatoreasca pe retelele de socializare legalizarea casniciilor gay, la nivel national. In frunte cu celebritatile care nu-si ascund orientarea homosexuala. "Dragostea a invins" - a proclamat realizatoarea tv Ellen de Generes.

"Am scris pe Twitter "Dragostea triumfa, n-are importanta cum". Ce decizie mareaţă a luat Curtea suprema, e o zi minunata sa sarbatorim”, a comentat si Allison Janney, actrita.

Starul pop Katy Perry s-a declarat "cu adevarat incurajata de ideea de a fi american". Iubirea trebuie sa fie mai presus de etichete si intoleranta - a spus vedeta, care are cei mai multi "urmaritori" pe Twitter.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO