Mii de londonezi, in strada, la chemarea sindicatelor. Au protestat contra politicii de austeritate

Ultima actualizare: 01-11-2012 14:03

Asta dupa ce David Cameron a anuntat ca e posibil sa urmeze noi "masuri dureroase", cu scopul de a redresa economia.

Protestul inceput pasnic s-a terminat in arest pentru cateva zeci de manifestanti, care au incercat sa vandalizeze centrul comercial al metropolei.

Cateva sute de protestatari s-au rupt de multime si au luat la rand magazinele de pe celebra artera comerciala Oxfort Street. Strigand ca patronii nu-si platesc taxele, au incercat sa distruga marfa dinauntru. Fara prea mult succes insa, pentru ca magazinele au tras imediat obloanele. Iar politistii au intervenit in forta si i-au tinut la distanta, desi in unele cazuri si-au folosit bastoanele.

Manifestantii au incercat in zadar sa profite de climatul tensionat, asta dupa ce cateva zeci de mii de oameni au marsaluit in centrul Londrei, denuntand masurile de austeritate propuse de guvern.

Executivul lui David Cameron a anuntat reduceri de cheltuieli in sectorul public pentru a tine in frau deficitul, care a depasit o mie de miliarde de lire sterline, dar si pentru a relansa economia care a inregistrat trei trimestre consecutive de contractie. Oamenii din strada l-au acuzat insa pe Cameron ca reduce impozitele pentru milionarii din regat, in loc sa ia masuri pentru britanicii de rand.

Proteste similare au avut loc si in Belfast si Glasgow.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO