Medic anchetat după ce a efectuat o întrerupere de sarcină pe pacienta greșită

Ultima actualizare: 24-09-2019 17:39
insarcinata
iStock

Polițiștii din Seul, Coreea de Sud, au deschis o anchetă după ce un medic a efectuat o întrerupere de sarcină pe pacienta greșită.

Pe 7 august, o femeie însărcinată, cu un fetus de șase săptămâni, a mers la o clinică din districtul Gangseo, aflat în capitala Coreii de Sud. Persoanalul de acolo a încurcat fișele medicale și nu i-a pus pacientei o simplă întrebare: cum o cheamă. Așa s-a ajuns la procedura acum aflată în centrul unei investigații.

Vizați de agenți sunt un medic și o asistentă, iar cazul urmează să ajungă curând pe masa unui procuror, a anunțat Poliția, citată de CNN.

„Medicul și asistenta și-au recunoscut vina”, a precizat un oficial al Poliției. Cei doi sunt acuzați acum de neglijență în serviciu, care a rezultat în rănirea unei persoane.

Potrivit agenției sud-coreene Yonhap, pacienta a ajuns la clinică pentru o simplă injecție. În locul substanței nutritive de care avea nevoie, asistenta i-a administrat un anestezic și nici măcar nu a întrebat-o înainte cum o cheamă. Medicul a efectuat apoi întreruperea de sarcină, din nou, fără a o întreba înainte pe pacientă cum o cheamă. Femeia nu a știut nicio clipă prin ce procedură trece.

Luni, Poliția a anunțat că investighează acest caz.

În aprilie anul acesta, Coreea de Sud a trecut la o legalizare a avortului strict în anumite situații, iar Curtea Constituțională a stabilit că parlamentarii trebuie să revizuiască legea până la 31 decembrie 2020. Excepțiile prevăzute sunt cele în care părinții suferă de boli ereditare, sarcina e rezultatul unui viol sau incest sau fetusul pune în pericol viața mamei. În rest, practica rămâne ilegală și e pedepsită cu până la un an de închisoare.

Circa 50.000 de întreruperi de sarcină au fost efectuate anul trecut în Coreea de Sud, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății. Adevăratul număr, însă, ar putea fi mult mai mare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO