Premierul japonez Shinzo Abe anunţă că va demisiona din funcție, din cauza problemelor medicale

Ultima actualizare: 28-08-2020 12:17
Shinzo Abe
Getty

Premierul japonez Shinzo Abe, în vârstă de 65 de ani, intenționează să demisioneze din cauza problemelor de sănătate, a anunțat vineri postul național NHK.

UPDATE: Premierul japonez Shinzo Abe a confirmat afirmațiile apărute în spațiul public și și-a anunțat oficial intenţia de a demisiona din funcție, din motive de sănătate, după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo.

''Am decis să demisionez din postul de prim-ministru'', a declarat Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat.

Situația premierului nipon

 

Șeful guvernului japonez este afectat de vechea sa boală intestinală, astfel că şi-ar fi exprimat "intenţia de a demisiona pentru a evita perturbarea scenei politice naţionale", transmite NDTV.

Abe, care este în funcție de 8 ani, suferă de o colită ulcerativă cronică, iar intesificarea vizitelor sale la spital în ultima perioadă au alimentat speculațiile privind iminența unei demisii. O conferință de presă ar urma să aibă loc în următoarele ore.

Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al guvernului, a reiterat vineri dimineaţă că se aşteaptă ca, dimpotrivă, Abe să îşi anunţe intenţia "de a lucra intens", având în acelaşi timp grijă de el, şi a reafirmat că nu a văzut semne de alterare a sănătăţii sale în timpul întâlnirilor zilnice cu el.

Perioada 2012-2020, în care Shinzo Abe a ocupat funcția de prim-ministru, este un record în politica japoneză.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO