Mare parte din Europa, lovită de caniculă. Germania, sub Cod rosu


Ultimul update: Sambata 05 August 2017 22:35
Data publicarii: Miercuri 02 August 2017 09:45
Categorie: Stiri externe

Mare parte din Europa se află sub imperiul caniculei. Sunt coduri galbele şi portocalii de căldură în Italia şi Franţa şi pe alocuri chiar roşii în Germania şi ţări învecinate, precum Ungaria şi Serbia.

Ministerul român de Externe le recomandă românilor care călătoresc în Serbia, unde au fost marți maxime de 35 de grade, să evite expunerea directă la soare şi să aibă suficiente rezerve de lichide.

La Budapesta, echipe de voluntari au împărţit sticle cu apă în gări şi pe străzi. Toată Ungaria a fost ieri sub Cod portocaliu de caniculă, cu excepţia sud-estului, la graniţa cu România şi Serbia, unde a fost Cod roşu.

Temperaturile maxime s-au situat între 34 şi 38 de grade la ora amiezii, dar meteorologii spun că mercurul din termometre poate urcă zilele acestea şi până la 40 de grade. Numărul apelurilor la ambulanţă a crescut cu 13% faţă de o zi de vara obişnuită.

Şi sudul Poloniei a fost sub Cod roşu, iar în alte şapte regiuni s-a decretat Cod portocaliu. 36 de grade este temperatura maximă pe care o anunţă meteorologii pentru aceste zile de foc, iar o răcorire uşoară e de aşteptat abia sâmbătă.

Florăreasa: "Parcă suntem într-un termos, pentru că zidurile şi pavajul reţin căldură."

La Praga, termometrele au arătat 38 de grade, marți fiind cea mai fierbinte zi din această vara, iar meteorologii cehi au avertizat şi ei că arşiţa se va menţine.

41 de grade a fost maximă de marți în Bosnia, altă ţară unde câteva regiuni au fost sub Cod roşu.

Şi în sud-estul Franţei se anunţă caniculă începând de marți, dar până acum turiştii nu s-au plâns.

În sudul Corsicii a fost cea mai fierbinte noapte de când se fac măsurători în Franţa, cu o temperatura de 30,05 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO