Manifestație pentru climă în Elveția. Peste 100.000 de persoane în stradă


Ultimul update: Duminica 29 Septembrie 2019 15:36
Data publicarii: Duminica 29 Septembrie 2019 14:51
Categorie: Stiri externe
manifestatie elvetia

Aproximativ 100.000 de persoane au participat sâmbătă la o manifestație pentru climă, în capital Elveției, cu scopul de a transmite un „semnal puternic” partidelor politice.

Manifestația a avut loc cu trei săptămâni înainte de alegerile parlamentare din Elveția, relatează Agerpres

Câteva mii de elveţieni au defilat de asemenea cu o zi înainte, în mai multe oraşe din ţară, în cadrul „grevei mondiale pentru climă”, însă s-au adunat în număr mai mare, sâmbătă, la „manifestaţia naţională” organizată la Berna de Alianţa pentru Climă din Elveţia, care reuneşte 80 de organizaţii din societatea civilă.

Mai multe imagini de la manifestația din capitala elvețiană, în galeria foto de mai jos.

„Manifestaţia istorică pentru climă! Aproape 100.000 de oameni au ieşit pe străzile din #Berna în această după-amiază! Un semnal puternic şi clar la trei săptămâni de #alegerilefederale!”, a anunţat sâmbătă seară alianţa pe contul său de Twitter.

Poliţia cantonală din Berna nu a comentat cifrele avansate de organizatori.

Manifestanţii, veniţi din diverse regiuni ale Elveţiei, cu trenurile sau bicicletele, au defilat pe străzile din Berna şi s-au oprit în faţa Guvernului şi Parlamentului.

Participanţii la eveniment au cerut o politică climatică coerentă, renunţarea la utilizarea cărbunelui, petrolului şi gazelor şi o justiţie climatică, potrivit agenţiei elveţiene ATS.

„În 50 de ani cei puternici au impus banii. Pentru a face lumea să funcţioneze şi pentru a-i face pe oameni să creadă în fericire prin consum”, a denunţat laureatul Premiului Nobel pentru Chimie în 2017, elveţianul Jacques Dubochet, citat de ATS.

În Elveţia, o mică ţară alpină cu aproape 8,5 milioane de locuitori, marşurile pentru climă sunt organizate în mod regulat de mişcările cetăţeneşti, în special de tineri.

Aproape 500.000 de persoane au manifestat vineri la Montreal alături de activista suedeză Greta Thunberg în cadrul „grevei mondiale pentru climă", au anunţat sâmbătă organizatorii celei mai mari manifestații din istoria Quebecului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cea mai mare manifestaţie din istoria Quebecului: 500.000 în stradă, pentru climă
Reacția neașteptată a Gretei Thunberg, după ce a ironizat-o Donald Trump
Greta Thunberg, reacție furioasă la ONU: „Mi-aţi furat visele cu vorbele voastre”
FULLSCREEN
Manifestație pentru climă în Elveția. Peste 100.000 de persoane în stradă
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO