Lista armelor cu care este echipată armata ucraineană în lupta împotriva Rusiei | Galerie Foto

ak47
Profimedia

Războiul din Ucraina a ajuns în a șasea lună și nu dă semne de încetinire. Atât atacul susțin al Rusiei, cât și defensiva ucraineană dau dovadă de multă determinare.

Vom arunca o privire asupra armelor folosite de forțele speciale ucrainene în război.

La fel ca multe țări din fostul bloc sovietic, tacticile și echipamentele forțelor speciale ucrainene sunt foarte rusești. Acest lucru este valabil și pentru denumirile lor, cu unități precum Spetsnaz și grupul Alpha existente atât în Rusia, cât și în Ucraina.

Ucrainenii își apără țara cu puști de asalt rusești

AK-74

În timp ce forțele speciale ucrainene se modernizează, ele păstrează un număr mare de arme de calibru mic din Rusia. Pușca principală a armatei ucrainene este AK-74. Aceste puști de asalt de 5,45 x 39 mm oferă o performanță foarte fiabilă și controlabilă. Calibru mai mic, de 5,45, oferă un recul redus.

Citește și
McDonald's
McDonald's îşi redeschide treptat restaurantele în Ucraina
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

AK-74 este foarte ușor de controlat și potrivit pentru mediile reci din Ucraina. Sistemul de gaz-piston cu cursă lungă funcționează foarte bine în medii reci care alcătuiesc o mare parte a Ucrainei.

Forțele speciale ucrainene echipează aceste puști cu cele mai noi accesorii moderne.

AKS-74U

Când aveți nevoie de un pat de armă ultra-scurt în lumea AK , AKS-74U, alias Krink, este calea de urmat. Această armă ultra-scurtă trage cartușul de 5,45 dintr-un butoi de 8,1 inci. Această armă excelează pentru utilizare din interiorul vehiculelor și pentru rază scurtă de foc. Forțele speciale ucrainene par să le folosească doar pentru situații specific.

Aceste modele ultra-scurte pierd o mulțime de rază de acțiune în comparație cu AK-74 și de aceea sunt folosite rar și sunt arme de nișă. AKS-74U nu ar fi un articol de uz comun din cauza limitărilor sale.

Fort-221

Fort-221 este o pușcă de asalt produsă și cu licență ucraineană, care provine din Israel, unde se numește 5.56 Tavor. Fort-221 a schimbat calibrul la 5,45×39 pentru a-l face mai potrivit pentru calibrul lor actual. Arma este un mare pas înainte în modernizarea armatei ucrainene.

Soldații ucraineni care mânuiesc Fort-221 au o pușcă foarte compactă, care este destul de capabilă la toate razele de infanterie.

Pistoale-mitralieră:

 

Fort-224

Fort-224 este un Fort-221 micșorat într-o platformă de pistol -mitralieră. Este același design ca și Fort-221, dar cu munție de calibrul 9 mm cu un butoi de 12,9 inci.

Arma este puțin mai mică, iar utilizarea muniției de 9 mm o face mai ușor de încărcat. La fel ca Fort-221, acesta rămâne modulară și modernă.

Puști de lunetist:

 

Zbroyar Z-10

În timp ce majoritatea armatei ucrainene folosește SVD Dragunov pentru roluri de lunetist, unitățile Spetsnaz ale forțelor speciale ucrainene mânuiesc o armă mult mai modernă. Zbroyar Z-10 se bazează pe modelul american AR-10.


Precum modelul AR-10, este incredibil de modular și foarte precis. Tragatorii pot echipa arma cu o varietate de optice, bipode, lumini, lasere si accesorii. Sunt disponibile stocuri pliabile și fixe, precum și diferite lungimi de încărcător și capacități de magazinare. Este o pușcă de precizie semi-automată și oferă o rază de acțiune și o precizie sporită.

Pistoale:

 

Glock 17

Glock 17 austriac este unul dintre cele mai populare pistoale de pe planetă. Înarmează zeci de țări și sute de forțe de poliție. Aceste pistoale sunt bine făcute, extrem de fiabile și foarte simple. Calibrul muniției este de 9 mm.

Construcția cadrului din polimer și designul cu percutor au schimbat arma de foc pentru totdeauna. Glock 17 este unul dintre pistoalele de top alese de unitățile de operațiuni speciale din întreaga lume.

Fort-17

Fort-17 este o armă nouă, produsă pe plan intern, pentru forțele speciale ucrainene și, eventual, pentru armata ucraineană în ansamblu.

Fort-17 are un declanșator expus iar cadrul este confecționat din polimer, încărcătorul are 13 cartușe de 9 mm Makarov. Nu există prea multe informații, dar dispozitivul de protecție a declanșatorului pare masiv și adaptabil pentru mâinile cu mănuși.

Mitraliere:

 

Fort-401

În ceea ce privește armele de sprijin ușor, forțele speciale ucrainene s-au îndreptat din nou către Israel. Mitraliera ușoară israeliană Negev a devenit Fort-401.

Fort-401 este o mitralieră ușoară de calibrul 5,56x45 mm, alimentată cu centură pentru cartuș, concepută pentru a oferi sprijin echipei. Este o alegere modernă și modulară care depășește RPK-urile automate de tip pușcă în serviciu comun.

Este o armă foarte fiabilă, concepută pentru a funcționa într-o varietate de medii diferite, de la deșerturile aspre ale Israelului până la peisajul înghețat ucrainean.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ucraina pierde două treimi din resursele sale naturale dacă Rusia va păstra teritoriile invadate
Ucraina pierde două treimi din resursele sale naturale dacă Rusia va păstra teritoriile invadate

Ucraina ar pierde două treimi din resursele sale naturale dacă Rusia va păstra teritoriile invadate, pe care controlează acum zăcăminte în valoare de 12,4 trilioane (12.400 de miliarde) de dolari, arată o analiză publicată de The Washington Post.  

McDonald's îşi redeschide treptat restaurantele în Ucraina
McDonald's îşi redeschide treptat restaurantele în Ucraina

Restaurante McDonald's urmează să fie redeschise la Kiev şi în vestul Ucranei, a decis gigantul american, un anunţ salutat de către ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, relatează AFP.

 

Război în Ucraina, ziua 170. Civili uciși în ultimele bombardamente din Doneţk
Război în Ucraina, ziua 170. Civili uciși în ultimele bombardamente din Doneţk

Știrile PRO TV.ro prezintă cele mai noi informații despre războiul din Ucraina.  

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.