Liderul gruparii Al-Qaida din Afganistan a fost ucis, intr-un raid al trupelor americane. Pentagonul il "vana" de 4 ani

Ultima actualizare: 08-11-2016 06:59
Al - Qaida

Unul dintre liderii gruparii Al-Qaida in Afganistan, Faruq al-Qatani, a fost ucis intr-un raid aerian al trupelor Americana, anunta Departamentul Apararii de la Washington.

Faruq al-Qatani, unul din liderii Al Qaida din Afganistan, a fost ucis pe 23 octombrie, conform auroritatilor americane, care au conformat informatia vineri.

Intr-un comunicat citat de Reuters, purtatorul de cuvant al Pentagonului Peter Cook afirma ca al-Qatani, conducatorul organizatiei jihadiste in nord-estul Afganistanului, a fost ucis la Kunar, in aceeasi zi in care o alta lovitura aeriana l-a avut ca tinta pe Bilal al-Utabi, un alt lider Al Qaida din Afganistan. Militarii americani nu au incheiat inca evaluarea celei de-a doua operatiuni.

“Aceasta lovitura este inca un success pentru operatiunile SUA de infrangere a terorismului international si de a anihila teroristii care planuiesc sa atace in orice fel SUA” a spus Cook intr-un comunicat, conform The Guardian.

Pentagonul il vana pe Qatani timp de 4 ani, iar acesta avea legaturi puternice cu liderul gruparii la nivel mondial, Osama Bin Laden, care a fost ucis in 2011, intr-un raid al trupelor americane in Pakistan


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO