Kremlin: Putin nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu Zelenski, dar trebuie redactat un document

Ultima actualizare: 15-04-2022 10:34
vladimir putin, volodimir zelenski
Getty

Președintele rus Vladimir Putin nu a refuzat niciodată, în principiu, să aibă o întâlnire cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, anunță Moscova.

Citește aici LIVE UPDATE | Rărboiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 51

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că Vladimir Putin nu a refuzat niciodată să se întâlnească față-n față cu Volodimir Zelenski, trebuie redactat un document înainte de a se putea organiza o astfel de întâlnire, potrivit agenției de presă de stat rusească TASS.

"Nu există o notație detaliată cu privire la această chestiune. Am vorbit deja despre această întâlnire spunând că, în principiu, președintele rus nu a refuzat-o niciodată, dar trebuie aranjate anumite condiții înainte de această întâlnire, și anume un articol al documentului", a declarat Peskov.

Putin acuză Ucraina că s-a abătut de la acordurile încheiate de la Istanbul 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marți că, în opinia sa, doar Ankara este capabilă să ajute la obținerea de progrese în negocierile în curs între Rusia și Ucraina.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a declarat marți că Ucraina a condus din nou negocierile cu Rusia într-un punct mort prin faptul că s-a abătut de la acordurile încheiate în timpul rundei de la Istanbul.

Negocierile ruso-ucrainene au demarat la 28 februarie, cu mai multe întâlniri între cele două delegații, care au avut loc în Belarus. Ulterior, negociatorii au continuat contactele prin intermediul videoconferințelor. La 29 martie, o nouă rundă de discuții față în față a avut loc la Istanbul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO