Kim Jong-un i-a dăruit lui Moon Jae-in doi câini. Ce simbolizează gestul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 17:20
Categorie: Stiri externe
Catel primit de Moon Jae-in

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a dăruit omologului său sud-coreean Moon Jae-in doi câini de vânătoare, în urmă cu o săptămână, pentru a marca prietenia tot mai apropiată dintre cele două state.

Botezați „Songgang” și „Gomi”, cei doi câini au ajuns în Coreea de Sud prin zona demilitarizată de la Panmunjom în 27 septembrie, alături de 3 kilograme de mâncare, care să-i ajute să se adapteze la noua lor locuință, scrie CNN.

Potrivit Casei Albastre, reședința oficială a lui Moon Jae-in, Kim și soția sa Ri Sol-ju au promis că vor face acest dar în timpul întrevederii istorice care a avut loc la Phenian. Cei doi căței vor crește la reședința președintelui sud-coreean, a anunțat Administrația Moon într-un comunicat.

Câinii reprezintă, în mod istoric, un simbol al consolidării legăturilor dintre cele două Corei. În 2000, Kim Jong-il i-a dăruit lui Kim Dae-jung doi câini din rasa Pungsan, numiți „Uri” și „Dari”. La rândul său, liderul sud-coreean i-a oferit acestuia doi câini din rasa Jindo, numiți „Pace” și „Reunificare.”

Potrivit reședinței prezidențiale sud-coreene, câinii au crescut mai întâi la Casa Albastră, iar apoi au fost transferați la Grădina Zoologică din Seul, pentru ca „fiecare vizitator să-i poată adora”, potrivit agenției Yonhap. Ei au trăit o viață confortabilă, fiind plimbați zilnic și beneficiind de mâncare aleasă. Uri și Duri au murit în 2013.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO