Kim Jong Un, apariţie sumbră după izbucnirea epidemiei de coronavirus. De ce a executat un oficial


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 11:49
Data publicarii: Duminica 16 Februarie 2020 10:44
Categorie: Stiri externe

Kim Jong Un şi-a făcut prima apariţie publică după 22 de zile în contextul zvonurilor legate de izbucnirea epidemiei de coronavirus în Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean a apărut în public într-o ţinută extrem de sumbă pentru prima dată după 22 de zile, în contextul în care s-au înmulţit zvonurile legate de răspândirea coronavirusului. Kim Jong Un a vizitat "Palatul Soarelui" din Phenian pentru a marca ziua de naştere a fostului lider Kim Jong Il, care a murit în 2011, şi care este sărbătoare naţională.

A fost prima apariţie publică a liderului de când a participat la evenimentele prilejuite de Anul Nou lunar, la 25 ianuarie.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infectare cu virusul Wuhan, însă Kim Jong Un a instituit legea marțială pentru a bloca răspândirea virusului pe teritoriul țării. Regimul de la Pheniana a impus 30 de zile de carantină pentru cei care prezintă simptome asociate cu coronavirusul.

Potrivit unui ziar din Coreea de Sud, un oficial nord-coreean, suspect de infectare, a fost executat după ce a părăsit zona de carantină în care a fost izolat. Decizia de a merge la o baie publică, unde îi putea pune în pericol de infectare pe alții, i-a fost fatală.

VIDEO PROTVPLUS.RO