Kim Jong-Un anunta "cadouri noi pentru yankei": "SUA ignora avertismentele noastre". Pentagon: "E o racheta nemaivazuta"

Ultima actualizare: 08-07-2017 06:58
lansare ICBM coreea de nord - 22
http://www.uriminzokkiri.com

Seful Pentagonului a declarat miercuri ca racheta lansata marti de nord coreeni este una "namaivazuta", relateaza NBC.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca racheta de tip ICBM a fost lansata de pe un lansator mobil si a confirmat prezenta unui vehicul de reintrare pe racheta. "Este un nou tip de racheta care nu a mai fost vazut inainte", a mai spus acesta.

Pentagonul a anuntat de asemenea ca este capabil sa apere SUA de amenintarea reprezentata de aceasta noua racheta balistica intercontinentala nord-coreeana, testata de Phenian chiar de Ziua Nationala a SUA.

"Capabila sa poarte o focoasa nucleara mare"

Racheta este capabila sa poarte "o focoasa nucleara mare", a anuntat miercuri agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, relateaza AFP.

Expertii americani sustin ca dispozitivul ar putea ajunge in Alaska. Nu se stie daca Phenianul este capabil sa miniaturizeze o focoasa nucleara pentru montarea ei pe o racheta si sa stapaneasca tehnologia pentru reintrarea acesteia in atmosfera. O racheta intercontinentala nucleara ar necesita o ogiva mica – o tehnologie pe care Phenianul nu ar stapani-o inca.

Agentia KCNA a dat asigurari ca lansarea de marti a raspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenta la caldura si stabilitatea structurala a focoasei", necesara pentru a reintra in atmosfera fara sa fie avariata. Focoasa era realizata din fibre de carbon, potrivit agentiei.

"In conditii dificile, implicand o caldura de mii de grade, presiune si trepidatii, temperatura din interiorul focoasei a fost stabila, intre 25 si 45 de grade Celsius", a precizat KCNA. Dispozitivul a avut o traiectorie "perfecta" si "si-a atins tinta cu precizie", a adaugat sursa.

Kim Jong-Un: SUA ignora avertismentele noastre

Statele Unite "incearca sa testeze hotararea noastra si ignora avertismentele noastre", a declarat numarul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, citat de agentie in stilul indirect. In prezent, confruntarea dintre Phenian si Statele Unite a intrat in "faza finala", a avertizat el.

Kim Jong-Un a tinut sa sublinieze ca Phenianul nu va supune negocierii posesia de arme nucleare si de rachete balistice, in nicio circumstanta, cu exceptia cazului in care "politica ostila si amenintarile nucleare ale Statelor Unite inceteaza complet"

“El, cu un zambet larg pe fata, le-a spus oficialilor, oamenilor de stiinta si tehnicienilor ca Statele Unite vor fi nemultumite (...), pentru ca au primit un ’pachet de cadouri’ de Ziua Independentei”, a anuntat KCNA, citata de Reuters.

Kim a ordonat ca Phenianul sa „trimita frecvent mici pachete cu cadouri yankeilor”, a afirmat agentia.

Presa de stat nord-coreeana a anuntat ca racheta, Hwasong-14, a zburat 933 de kilometri distanta, in 39 de minute, si a atins o altitudine de 2.802 kilometri.

Unii analisti afirma ca detaliile zborului sugereaza ca noua racheta are o raza de actiune de peste 8.000 de kilometri, ceea ce inseamna ca poate lovi zone din continentul american – un progres important in programul balistic al statului comunist

Imagini difuzate miercuri de televiziunea de stat din Coreea de Nord

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO