John Jihadistul si-a cerut scuze familiei pentru "necazurile provocate". Mesajul calaului Statului Islamic

Ultima actualizare: 12-03-2015 01:47
jihadist

Mohammed Emwazi, identificat de presa drept "John Jihadistul", le-ar fi cerut scuze parintilor sai pentru rusinea creata familiei, dar fara a-si exprima vreo remuscare pentru uciderea barbara a ostaticilor occidentali.

Familia Emwazi a fost nevoita sa se ascunda de cand identitatea lui a fost descoperita. Aceasta a fost sfatuita sa isi paraseasca locuinta pentru a fi in siguranta, iar acum mama lui traiste intr-un loc secret, sub protectia politiei, impreuna cu patru dintre cei cinci frati si surori ai lui Mohammed, potrivit Mediafax.

Tatal acestuia si sora sa mai mare se afla in Kuwait. The Sunday Times sustine ca Emwazi a trimis scuzele printr-o parte terta pentru "problemele si necazurile pe care le-a provocat dezvaluirea identitatii sale". In credinta islamica se crede ca cei care nu se supun sau nu isi respecta parintii sunt mai predispusi sa mearga in iad. Premierul kuwaitian i-a spus tatalui lui Emwazi, Jasem, sa se distanteze public de actiunile fiului sau cerandu-si scuze sau sa paraseasca tara.

Kuwaitienii au devenit tot mai frustrati de mesajele contradictorii venite din partea tatalui lui Mohammed Emwazi, cetatean britanic in varsta de 51 de ani. Saptamana trecuta, acesta i-a spus unui fost coleg de serviciu ca fiul lui este un "caine" si ca spera sa moara. Dupa doar cateva zile, avocatii lui Emwazi din Kuwait au sugerat ca nu exista "nicio dovada" ca barbatul mascat care apare in inregistrarile video este Mohammed. Emwazi s-ar afla in Kuwait cu fiica sa mai mare Asma, in varsta de 25 de ani, de cel putin doi ani.

Sotia sa, Ghaneya, si alti patru copii au ramas la Londra si sunt acum paziti de politie intr-un hotel, cu un cost estimat la 5.000 de lire sterline pe zi. Ca membri ai gruparii etnice apatride Bedoon, membrii familiei Emwazi au primit azil in Marea Britanie pretinzand ca au fugit din Kuwait de teama persecutiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!