Joe Biden vrea să „întoarcă pagina fricii” în SUA. Ce plan are pentru combaterea Covid-19

Ultima actualizare: 21-08-2020 14:13

În ultima seară a Convenției Naționale, Joe Biden a acceptat să-i reprezinte pe democraţi în cursa pentru Casa Albă, promiţând solemn să întoarcă pagina "fricii" şi a "diviziunilor" şi angajându-se să depăşească "această eră întunecată în America".

Statele Unite se confruntă cu unul dintre momentele sale cele mai dificile, a spus Joe Biden în discursul de acceptare a nominalizării, făcând referire la pandemie, recesiune economică, diviziuni rasiale şi schimbări climatice.

Joe Biden, candidat democrat: „Dacă voi deveni preşedintele vostru, din prima zi vom implementa strategia naţională de combatere a pandemiei, pe care o expun încă din martie. Vom dezvolta și face accesibile teste rapide. Ne vom asigura că țara dispune de echipamentele și proviziile medicale necesare. Astfel încât să nu mai fim la mila Chinei ori a altor țări straine. Vom institui obligativitate națională privind purtarea măștilor, nu ca pe o povară, ci ca pe o datorie patriotică de a ne proteja unii pe alții.”

Avertizând că țara e la o răscruce, de unde poate apuca pe calea autodistrugerii ori pe cea a unor posibilități extraordinare, Biden a făcut un apel către republicanii moderați să i se alăture.

Joe Biden, candidat democrat: „America nu e doar o adunătură de interese opuse ori o combinație de state roșii (republicane ) și state albastre (democrate). Suntem mult mai mult decât atât. Și mult mai buni! Acestea sunt alegerile care vor schimba viaţa. Ele vor stabili cum va arăta America pentru o lungă, lungă perioadă de timp. Caracterul este pe buletinul de vot. Compasiunea e pe buletinul de vot. Decenţa, ştiinţa, democraţia, toate sunt pe buletinul de vot!”

Imaginea stranie a candidaților strangandu-și mâinile, dar purtând măști, a încheiat un discurs doldora de vorbe mari și mesaje mesianice.

Joe Biden, candidat democrat:Actualul preşedinte a lăsat America în întuneric pentru mult timp. Prea multă furie, prea multă frică, prea multă dezbinare. Aici şi acum, vă promit că, dacă îmi acordaţi şi îmi încredinţaţi preşedinţia, voi face să iasă ce e mai bun din noi, nu ce e mai rău. Voi fi un aliat al luminii şi nu al întunericului!”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO