J&J va relua distribuirea vaccinului său în Europa, după anunţul EMA că beneficiile sunt mai mari decât riscurile

Dată publicare: 20-04-2021 23:12
Dată actualizare: 20-04-2021 23:19


johnson and johnson

J&J va relua distribuirea vaccinului său pentru Covid-19 în Europa, după anunţul EMA că beneficiile sunt mai mari decât riscurile.

 

Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său anti-Covid-19 în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge, posibil fatale, transmite Reuters.

EMA a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 J&J, transmite News.ro.

Acţiunile J&J au crescut marţi cu peste 2%.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.

Aproape opt milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

Compania a declarat că va relua livrările către Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi că lucrează la reluarea studiilor clinice.

„Este un eveniment extrem de rar. Sperăm ca prin conştientizarea oamenilor, precum şi prin punerea în aplicare a unor orientări diagnostice şi terapeutice clare, să putem restabili încrederea în vaccinul nostru", a declarat Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, în timpul unei conferinţe telefonice pentru a discuta despre rezultatele financiare ale companiei.

Olanda a declarat că va folosi vaccinul începând de miercuri.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente analizează, de asemenea, cheagurile de sânge rare raportate la persoanele care au fost vaccinate.

O comisie consultativă se va reuni vineri şi ar putea face o recomandare.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO