Inundatiile din Paris au devenit atractie turistica: "O data la 100 de ani poti vedea asa ceva". Cum arata acum Turnul Eiffel

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56

Muzeele din Paris au fost inchise dupa ce apele Senei au depasit 6 metri. Turistii n-au fost descurajati insa. Inundatiile in sine au devenit cea mai noua atractie din capitala franceza.

Pe de alta parte, premierul Manuel Valls a actualizat bilantul in urma inundatiilor, pentru restul tarii - 4 morti si 24 de raniti.

Turnul Eiffel, aproape cu "picioarele in apa". Iata o "vedere" pe care au cautat-o parizienii si turistii in noaptea de vineri spre sambata, cand apele Senei s-au inaltat pana la nivelul maxim - 6 metri si 10 centimetri.

Femei: "Suntem foarte norocoase... Am auzit ca o data la 100 de ani poti vedea asemenea inundatii."

Pana la urma, nu a fost o viitura istorica, la fel ca in 1910. Totusi, Sena nu s-a mai umflat atat de mult in ultimii 30 de ani. Zeci de oameni s-au grabit sa faca poze cu noua... "atractie turistica". Printre ei, Alexander, din Viena.

Alexander: "Este prima oara cand venim la Paris. Si iata ca acum avem... Sa spunem ca in ultimii 30 de ani inundatiile nu au reprezentat o atractie turistica, aici la Paris. Desigur, e un necaz pentru parizieni, dar pot sa spun ca asemenea imagini sunt interesante."

Muzee faimoase - Luvru si d'Orsay - au fost inchise, de teama revarsarii apelor. Aceasta doamna din Olanda nu se plange insa ca si-a ratat vacanta.

Turista: "Este impresionant, foarte impresionant. Poti vedea aceste imagini la televizor, dar nu e ca atunci cand le vezi la fata locului."


"E surprinzator ca oamenii vin special sa vada inundatiile. Noi am avut de multe ori inundatii acasa, la Aberdeen. Da, si orasul Aberdeen a fost inundat destul de rau."

Nivelul fluviului a inceput sa scada lent, dupa ce a facut insa pagube serioase. Mai multe parcari subterane din Paris, cluburi de noapte si restaurante, situate pe malurile Senei, au fost inundate. De asemenea, apa a intrat in unele locuinte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO