Infanta Cristina a Spaniei, chemata in fata Instantei, sub acuzatia de frauda si spalare de bani

Ultima actualizare: 10-01-2014 06:56
Infanta Cristina si Inaki Urdangarin

Infanta Cristina, fiica cea mica a regelui Juan carlos al Spaniei, a fost citata, de un judecator spaniol, pentru a aparea in fata Instantei si a raspunde acuzatiilor de frauda si splare de bani.

Infanta Cristina, in varsta de 48 de ani, este suspectata de implicare in afacerile sotului sau, Inaki Urdangarin, anchetat pentru deturnare de fonduri.

Printesa este considerata suspect oficial si va aparea in Instanta pe 8 Martie, scrie BBC.

Aceasta este prima data cand o ruda a regelui va aparea in fata Instantei, in calitate de acuzat.

Judecatorul Jose Castro, de la tribunalul din Palma de Mallorca, i-a ordonat printesei sa se prezinte la audierile despre asocierea cu sotul sau, intr-o firma numita Aizoon.

Aceasta a fost a doua somatie emisa de judecatorul Castro si adresata Printesei, insa tentativa din luna aprilie a fost blocata de un tribunal provincial din Palma de Mallorca.

Nou ordin a fost emis in legatura cu compania Aizoon, care este suspectata ca a fost o fatada pentru spalarea fondurilor deturnate de Urdangarin.

Evenimentele au avut loc intre anii 2004 si 2006, cand ducele a renuntat la functia de conducere a Institutului Noos.

Anul trecut, proprietatile sotului sau au fost trecute sub sechestru, dupa ce Urdangarin, duce de Palma, a fost acuzat ca a folosit necorespunzator milioane de euro din banii publici, alocatiei unei fundatii caritabile pe care o conducea.

Ducele a negat acuzatiile si nu a fost pus sub acuzare.

Una dintre proprietatile sechestrate este o casa luxoasa de la periferia Barcelonei, care apartine celor doi soti.

Vestea acuzatiilor a venit pe fondul scaderii popularitatii Regelui Juan carlos. Un sondaj recent a aratat ca 62% dintre spanioli doresc abdicarea lui Juan Carlos iar monarhia, in general, este sprijinita de mai putin de jumatate dintre spanioli.

Infanta Cristina este copilul mijlociu a regelui Spaniei. Ea mai are o sora, Infanta Elena, si un frate mai mic, Printul Felipe, mostenitorul tronului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO