India a atacat cu rachete soldații pakistanezi. Cel puțin 7 oameni au murit

Ultima actualizare: 20-10-2019 13:27
soldati India
Agerpres

Un nou conflict violent a izbucnit duminică în regiunea Kashmir, între soldații indieni și cei pakistanezi.

Potrivit Washington Post, care citează AP, cel puțin 7 oameni au murit în total din ambele tabere.

Armata indiană a susținut că soldații pakistanezi au atacat un post indian de la graniță, precum și zone civile care se află de-a lungul frientiere militarizate din Kashmir. În urma acestui atac ar fi murit 2 soldați și un civil.

De asemenea, potrivit unui purtător de cuvând al armatei Indiei, 3 indieni civili ar fi fost răniți de atacul pakistanezilor, într-un atac ”neprovocat”, care reprezintă o încălcare a acordului de pace din 2003, încheiat între India și Pakistan.

Ulterior, armata pakistaneză a afirmat că ”un atac neprovocat” al armatei indiene, prin care s-a încălcat acordul de pace, a ucis 3 civili și un soldat, rănind alți 5 civili și militari în zona militarizată.

În anunțul Pakistanului se afirmă că India a vizat în acest atac populația civilă din regiunile Jura, Shahkot și Nousehri, astfel că forțele pakistaneze au ripostat cu arme de foc.

Potrivit unor surse citate de NDTV, televiziunea publică indiană, armata Indiei a atacat și a distrus 4 baze pakistaneze din Kashmir, care sunt considerate ”teroriste”.

În acest atac al artileriei indiene ar fi fost uciși 4 sau 5 soldați pakistanezi, iar alții au fost răniți.

India și Pakistanul au o lungă relație conflictuală din cauza Kashmirului, care împarte cele două țări și care este revendicat de ambele state.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO