Imaginea lui Francois Hollande, amenintata de dezvaluirile fostei iubite. Memoriile scrise de Valerie Trieweiler, lansate joi

Dată publicare: 03-09-2014 19:59
Dată actualizare: 06-09-2014 07:01


Dezvaluiri compromitatoare ameninta sa-i sifoneze imaginea presedintelui francez. Volumul de memorii al fostei sale partenere, Valerie Trieweiler, care se lanseaza joi, este necrutator la adresa lui Francois Hollande, care a parasit-o pentru alta femeie.

Cartea, redactata in cel mai mare secret, este o cronologie a celor 20 de luni petrecute de Valerie Trierweiler la Palatul Elysee. Autoarea promite "sa spuna lucrurilor pe nume" si se pare ca nu il menajeaza deloc pe fostul ei partener. "Am suferit prea mult din cauza minciunii, ca sa mint la randul meu", scrie jurnalista. Unul dintre pasajele reproduse in Paris Match descrie reactia lui Valerie la vestea ca presedintele are o relatie secreta cu actrita Julie Gayet.

"Stirea despre Julie Gayet e la toate jurnalele. O iau razna. Nu mai suport sa aud asta, ma reped in baie si iau tubul cu somnifere. Francois vine dupa mine, incearca sa mi-l ia. Fug in camera. Francois imi smulge tubul din mana, pilulele sunt imprastiate pe pat si pe podea. Vreau sa dorm. Nu vreau sa trec prin orele ce vor urma. Vreau sa fug. Imi pierd cunostinta", scrie Valerie Trierweiler.

Dezamagita si umilita public, Valerie s-a internat in spital timp de 8 zile, pentru a se trata de "stres". "M-am simtit ca si cand am cazut dintr-un zgarie nori sau am fost lovita de un tren de mare viteza" , comenteaza jurnalista. Se pare ca volumul abunda in astfel de metafore, cel putin stanjenitoare pentru presedintele Hollande.

Nici alte personaje nu sunt crutate de Valerie. Autoarea povesteste episodul de la funeraliile lui Nelson Mandela, cand presedintele Obama si-a facut un selfie cu premierul Danemarcei si comenteaza reactia lui Michelle: "M-am bucurat sa constat ca nu doar eu sunt geloasa".

Valerie nu se aventureaza insa in dezvaluiri politice.

"In privinta secretelor de stat, Francois Hollande poate dormi linistit. Valerie vorbeste doar de dragoste, de rupturi si pasiuni", spun jurnalistii de la Paris Match.


VIDEO PROTVPLUS.RO