Hassan Rohani a fost investit in functia de presedinte al Iranului. Duminica depune juramantul


Ultimul update: Marti 06 August 2013 06:55
Data publicarii: Sambata 03 August 2013 16:25
Categorie: Stiri externe
Hassan Rohani

Noul presedinte al Iranului, Hassan Rohani, a fost investit in functie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc sambata dupa-amiaza la Teheran.

El va depune juramantul duminica, in Parlament, relateaza AFP.

Ceremoniile de investire in functie a noului presedinte moderat iranian Hassan Rohani au avut loc sambata dupa-amiaza, in prezenta liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, relateaza presa iraniana.

Ales pe 14 iunie, din primul tur, cu 51% din voturi, Rohani il succede pe Mahmoud Ahmadinejad, ale carui mandate au fost marcate de numeroase tensiuni cu Occidentul, in principal din cauza controversatului program nuclear.

Duminica, Rohani va depune juramantul in Parlament, in cadrul unei ceremonii la care au fost invitati, in premiera, lideri straini. La ceremonie este invitat si Javier Solana, fost sef al diplomatiei europene.

Imediat dupa alegere, Rohani a promis "mai multa transparenta" in programul nuclear, pentru a demonstra caracterul civil al acestuia. Iranul este suspectat de marile puteri occidentale ca incearca sa se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul de la Teheran neaga acuzatiile.

Sursa: Mediafax

Israelul ar putea interveni militar impotriva Iranului inaintea SUA, avertizeaza Netanyahu
Iranul vrea sa creeze o adresa de e-mail obligatorie pentru fiecare cetatean. Motivele invocate
Tara care isi devalorizeaza intentionat moneda
VIDEO PROTVPLUS.RO