Haine de camuflaj si figurine cu rebelii care au invadat Crimeea. In Moscova s-a deschis un magazin cu suveniruri militare

27-07-2015 07:49


La cateva minute distanta de Kremlin s-a deschis un magazin care vinde haine, jucarii si suveniruri cu tematica militara. Conducerea magazinului refuza sa spuna cui apartine acesta si unde e fabricata marfa.

Femei sau barbati, clientii care i-au trecut pragul s-au declarat incantati sa poarte haine militare, pentru ca sunt mandri de armata rusa.

Uniforme de ceremonie sau de zi cu zi, haine civile cu insemne militare sau cu chipul lui Vladimir Putin, sepci cu logo-ul armatei ruse. Toate pot ajunge acum in garderoba oricarui cetatean rus.

Localnic: ''In sfarsit, patriotismul se impune in tara noastra. Marfa e de o calitate minunata, e ruseasca.''

Tinerele mamici nu vad nicio problema sa le cumpere copiilor camasi care duc cu gandul la o uniforma militara sau figurine reprezentandu-i pe celebrii oameni in uniforme fara insemne, care au invadat Crimeea. Pe rafturi se mai gasesc cani, insigne si alte obiecte cu aceeasi tematica. Existenta acestui magazin si succesul pe care il are sunt un indiciu al tendintei de militarizare a Rusiei, cred unii analisti.

Masha Lipman, analist politic independent: ''Tendinta se vede peste tot. Se vede la televizor, in felul cum televiziunea publica trateaza stirile, cata atentie acorda armatei.''

Iar totul a inceput o data cu anexarea Crimeei anul trecut. Considerata de Occident o agresiune asupra altei tari, anexarea e aprobata de rusi, care o considera un act de justitie istorica.

VIDEO PROTVPLUS.RO