Greşeala făcută de asasinii jurnalistului saudit. Pe cine ar putea da vina Riadul

Dată publicare: 19-10-2018 19:29
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ancheta privind dispariţia jurnalistului saudit disident se complică. Poliţia turcă verifică o pădure de la periferia orașului Istanbul și o zonă de pe țărmul Mării Marmara pentru a găsi rămășițele bărbatului.

Iar imagini făcute publice, de presă turcă îl implică în poveste pe omul considerat mâna dreaptă a prinţului moştenitor de la Riad. În același timp Occidentul începe să se distanţeze de monarhia saudită şi boicotează formul economic de la Riad.

Autoritățile turce au lărgit aria căutărilor după urmărirea traseelor și a locurilor, unde s-au oprit mașinile plecate de la consulatul saudit și reședința consulului pe 2 octombrie. În acea zi a dispărut Jamal Khashoggi, după ce a intrat în consulat. Peste Ocean, preşedintele Statelor Unite s-a văzut silit să schimbe din nou tonul:

Iar Secretarul Trezoreriei a primit undă verde să boicoteze forumul economic organizat de Arabia Saudită, aşa numitul "Davos din deşert. Este o lovitură majoră pentru saudiţi, mai ales că vine după ce şi-au anulat participarea şi ministrul britanic al comerţului Liam Fox, şi omologii lor francez, olandez, şi şefa FMI. Şi nu poate însemna decât faptul că americanii ştiu acum ceva care îi face să vrea să se distanţeze de prinţul moştenitor.

Presa turcă a publicat fotografii ce surprind prezenta în consulat a unui ofiţer al serviciilor de securitate apropiat de prinţul moştenitor saudit. Pe de altă parte, ca să-l scape basma curată pe urmaşul regelui Salman, Riadul ar plănui, potrivit jurnaliştilor de la New York Times, să arunce vina pe generalul care conduce serviciile de securitate saudite.

Thomas Friedman, The New York Times: „Devine tot mai limpede ca asasinatul din consulatul saudit din Istanbul a fost comis de oameni apropiaţi prinţului moştenitor, indivizi care veniseră înarmaţi cu fierăstraie de oase. Dar aşa o prostie nu ai cum să repari, nu poţi să ieşi basma curată după ce ai făcut ceva atât de malefic şi de stupid!”

Invocând înregistrări audio realizate în consulat, presa turca a publicat miercuri informaţii copleşitoare, potrivit cărora Jamal Khashoggi ar fi fost torturat şi ucis după ce a intrat în clădire.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO