Furtuna tropicala in Rusia, in apropiere de un oras pe care il vizita Putin. Seful operatiunilor de salvare s-a inecat


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 10:32
Categorie: Stiri externe
taifun in regiunea Primorie din Rusia

Un taifun a lovit regiunea Primorie din estul Siberiei, provocand pagube enorme.

UPDATE 14:30: Seful pentru regiunea Primorie al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Oleg Fediura, murit in timpul operatiunilor de salvare. Potrivit Moscow Times, el se afla intr-un camion care transporta o echipa de salvare spre unul dintre satele afectate de inundatii cand podul improvizat pe care il trecea s-a rupt. Fediura si-a ajutat subalternii sa iasa din rau, dar el nu s-a mai putut salva.

 

 

Autoritatile au declarat stare de urgenta in 13 districte dupa ce taifunul, care a facut 11 victime in Japonia, a lovit si Extremul Orient al Rusiei. 1.200 de case au fost inundate si peste 12 sosele au devenit nepracticabile in regiune – iar catastrofa a coincis cu vizita presedintelui Vladimir Putin in aceasta parte a Rusiei.

Liderul de la Kremlin a inaugurat Forumul Economic Estic in Vladivostok, o initativa menita sa aduca investitori straini in Extremul Orient al Rusiei. In acelasi timp, orasele din regiune erau inundate si chiar mai multe dintre soselele spre Vladivostok au fost distruse de taifun.

Guvernatorul din Primorie i-a cerut presedintelui sa ii permita sa lipseasca de la deschiderea Forumului pentru a putea organiza operatiunile de salvare in localitatile afectate. Putin nu a comentat situatia produsa de taifun, preferand sa le vorbeasca localnicilor despre leadership, potrivit Siberian Times.

Mai multe sate din regiune sunt complet rupte de lume si nu mai au rezerve de alimente si nici apa potabila. Oamenii spun ca stau de 2 zile in cizme de cauciuc, nu au curent, iar casele se prabusesc din cauza ca fundatiile le-au fost afectate de viitura. Autoritatile spun ca e pentru prima data in ultima jumatate de secol cand un taifun tropical loveste Rusia, in loc sa se inderpte spre Pacific, iar forta fenomenului este nemaintalnita.

Sursa: Siberian Times

VIDEO PROTVPLUS.RO