Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO. Locuitorii Bostonului s-au adunat marti seara in oras, cu cantece, lacrimi si rugaciuni, pentru a aduce un omagiu emotionant victimelor dublului atentat comis cu o zi inainte in timpul maratonului.

Din cele trei decese, cel al baietelului in varsta de opt ani Martin Richard, ucis dupa ce si-a imbratisat tatal la linia de sosire, i-a emotionat in mod special pe locuitorii Bostonului.

Una dintre bombe a fost plasata intr-un recipent metalic de gatit sub presiune (o oala metalica de gatit sub presiune), iar recipientul era ascuns intr-o sacosa de culoare neagra. Anchetatorii au gasit si fragmente ale unui circuit electronic, indiciu care sugereaza utilizarea unui cronometru.

Politia si FBI au facut apel la public sa furnizeze imagini care ar putea contribui la identificarea autorilor atentatelor.

Update 17 aprilie

Citește și
Remus Achim in Boston
VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

ora 13.00 Locuitorii Bostonului s-au adunat marti seara in oras, cu cantece, lacrimi si rugaciuni, pentru a aduce un omagiu emotionant victimelor dublului atentat comis cu o zi inainte in timpul maratonului, relateaza AFP. Din cele trei decese, cel al baietelului in varsta de opt ani Martin Richard, ucis dupa ce si-a imbratisat tatal la linia de sosire, i-a emotionat in mod special pe locuitorii Bostonului.

Marti seara, peste o mie de bostonieni si-au dat intalnire intr-un parc din Dorchester, la periferia Bostonului, in apropierea casei unde locuia baietelul. In cateva ore, vecini si prieteni de familie au organizat un priveghi cu lumanari. Oamenii, pe un ton grav, au intonat cantece, in timp ce lumanarile lor, care acopereau gazonul parcului, pareau ca niste licariri mici.

Intr-un scurt comunicat, tatal lui Martin, Bill Richard, a declarat: "Fiul meu iubit a murit din cauza ranilor provocate de atentatul din Boston". "Sotia si fiica mea au rani grave", a adaugat el. "Multumim familiei si prietenilor, celor care ne cunosc si celor pe care nu i-am intalnit niciodata, pentru gandurile si rugaciunile lor". In oras, aproape 700 de persoane s-au adunat marti seara la biserica de pe Arlington Street, in apropiere de locul unde s-a produs atentatul care s-a soldat cu trei morti si 176 de raniti.

"Astazi ne-am adunat cu inima sfasiata si furiosi", a spus reverendul Kim Crawford Harvie la inceputul rugaciunii. "Dar dragostea este mai puternica decat furia. Dragostea este mai puternica decat frica. Dragostea este invingatoare", a adaugat ea, pe fundalul cantecului "Imagine" al lui John Lennon.

ora 12.30 FBI nu avea, marti seara, nicio revendicare si nici vreun motiv sau vreun suspect dupa dublul atentat care a indoliat luni maratonul din Boston si Statele Unite in ansamblul lor, un act terorist calificat drept "odios si las" de presedintele Barack Obama, relateaza AFP.

Intr-o tara traumatizata, unde televiziunile au difuzat intreaga zi imagini cu victimele insangerate, Barack Obama a anuntat ca va merge, joi, in capitala statului Massachusetts (nord-est) pentru a asista la o ceremonie religioasa organizata in memoria victimelor. "In acest stadiu nu exista nicio revendicare", a declarat in cadrul unei conferinte de presa in cursul dupa-amiezii un oficial din cadrul FBI, Rick DesLauriers. "Evantaiul de suspecti si posibilele motivatii raman larg deschise", a adaugat el.

La locul faptelor, anchetatorii au gasit "bucati de nailon negru care ar putea proveni dintr-un rucsac si fragmente de plumb si cuie, aflate probabil intr-o oala sub presiune", a precizat el.

ora 11.30 Masurile de securitate vor fi intarite la Soci, oras din sudul Rusiei, care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna JO-2014, a anuntat marti Ministerul rus de Interne, dupa atentatele din Boston, insa a subliniat ca acestea erau oricum prevazute, relateaza AFP. "Incepand cu 1 iunie 2013 vor fi introduse masuri sporite de securitate in orasul Soci", a precizat ministerul intr-un comunicat.

Printre altele "29 de instalatii olimpice care necesita un regim de securitate sporit au fost puse sub control", potrivit aceleiasi surse. Toate aceste masuri au fost "prevazute" si nu va fi luata nicio masura suplimentara de securitate in timpul evenimentelor de amploare in contextul atentatelor din Boston", a mai subliniat Ministerul.

ora 09.00 Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natura "terorista"; autorii vor fi pedepsiti

ora 08.00 Recompensa de 50.000 de dolari pentru informatii despre autorii atentatelor din Boston

ora 07.00 Primele fotografii cu bombele atentatului din Boston. Imaginile au fost facute publice de FBI

01:10 AP: Surse din randul anchetatorilor au anuntat ca bombele care au provocat deflagratiile din Boston par sa fi fost construite in banalele oale sub presiune de bucatarie. In interiorul explozibilului erau cuie si srapnel. Dispozitivele au fost apoi ascunse in geamantane si lasate in multime.

00:30 Presedintele american Barack Obama se va deplasa joi la Boston pentru o ceremonie religioasa in memoria victimelor dublului atentat cu bomba care a indoliat luni resedinta statului Massachusetts.

"Joi dimineata, presedintele va merge la Boston pentru a lua cuvantul in cursul unei ceremonii ecumenice consacrate celor care au fost ucisi sau grav raniti in cursul atentatului cu bomba de luni, in apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston“, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Update 16 aprilie

22:00 Autoritatile americane au anuntat ca vor oferi o recompensa de 50.000 de dolari pentru informatii care sa conduca la autorii atacurilor de la maratonul din Boston, relateaza CNN.

Autoritatile au anuntat ca recompensa va fi oferita pentru informatii care ar conduce la arestarea si condamnarea autorilor atentatelor.

Politia si FBI au facut apel la public sa furnizeze imagini care ar putea contribui la identificarea autorilor atentatelor.

18:38 Exploziile care au avut loc la maratonul din Boston sunt de natura "terorista", a declarat presedintele SUA, Barack Obama, insistand ca autorii vor fi adusi in fata justitiei.

"FBI trateaza exploziile din Boston ca fiind atacuri teroriste; inca nu stim daca este vorba de o organizatie terorista internationala, daca este vreo grupare de pe plan intern sau a fost un individ", a precizat Obama.

"Vom continua investigatiile si vom afla cine a facut acest lucru si care este motivul; autorii vor fi adusi in fata justitiei", a subliniat Obama.

18:17: Zborul US Airways 1716 a fost oprit la sol, pe aeroportul Logan din Boston, ca masura de precautie.

18:15: terminalul central al aeroportului LaGuardia din New York a fost evacuat, dupa ce a fost gasit un pachet suspect, scrie Bloomberg, citat de Russia Today.
 

Vezi mai jos INREGISTRAREA VIDEO a uneia dintre cele doua explozii din Boston!

Bilantul exploziilor produse la maratonul din Boston este de trei morti si 176 de raniti, dintre care 17 sunt in stare critica, anunta politia, citata de AFP.

"Pana in acest moment, 176 de persoane au primit ingrijiri medicale in spitalele din regiune. (...) 17 dintre aceste persoane sunt in stare critica; trei persoane au murit", a declarat seful politiei din Boston, Ed Davis.

Biroul Federal de Investigatii a anuntat marti ca nu dispune de informatii privind eventuale amenintari proferate inaintea maratonului din Boston. "Nu avem cunostinta despre amenintari anterioare maratonului", a declarat agentul FBI Rick DesLauriers.
 

Perchezitie intr-un apartament gol

Echipe de agenti federali si din cadrul fortelor de ordine locale au perchezitionat un apartament gol situat la etajul cinci pe Ocean Avenue, in suburbia Revere, la Boston, dupa atacul cu bombe la maratonul din Boston, potrivit unor rezidenti, relateaza ABC News in pagina electronica.

Marcus Worthington, un student la drept care locuieste in complexul respectiv de apartamente, a declarat pentru ABC News ca a vazut "zeci" de vehicule apartinand fortelor de ordine sosind la aceasta cladire luni dupa-amiaza, inclusiv vehicule apartinand FBI, ATF si departamentelor locale de politie si pompieri.

Alti vecini, care au solicitat protectia anonimatului, au declarat ca agenti FBI au patruns in complex, catre ora locala 19.30 (marti, 2.30, ora Romaniei) si au urcat la etajul cinci.

Desi agentiile in domeniul aplicarii legii nu au confirmat ca actiunea are legatura cu atacurile cu bomba comise luni, Worthington a declarat pentru ABC News ca un agent ATF i-a spus ca echipele respective actionau in baza unei informatii "privind incidentul de la maratonul din Boston".

"Agentul a spus ca ei cautau un apartament pentru un dispozitiv periculos", a adaugat Worthington. Insa agentul a adaugat ca "nu exista niciun motiv de teama".
Rezidenti au declarat pentru postul american ca apartamentul este locuit de studenti si ca masurile de securitate sunt, in general, relaxate.
 

Maratonul durerii in imagini. GALERIE FOTO cu tragedia care a lovit orasul Boston

Deflagratiile au ucis 3 persoane, printre care un copil de 8 ani, si au ranit alte 141, dintre care unele sunt in stare critica. Politistii si agentii FBI au mai descoperit cateva dispozitive explozive, care nu au apucat sa fie detonate. Deocamdata nu a fost retinut nici un suspect si autoritatile americane nu au precizat nici daca a fost vorba de un atac intern sau de o conspiratie internationala.

La maratonul din Boston, cel mai vechi din Statele Unite, au participat si doi atleti de origine romana, dar acestia incheiasera deja cursa cand s-au produs exploziile.
 

Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

Un oficial de rang inalt de la Casa Alba, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, s-a referit la un "act terorist". "Orice eveniment cu mai multe dispozitive explozive - asa cum se pare ca este cazul acum - este clar un act terorist", a declarat el. "Dar nu stim cine l-a comis, o ancheta exhaustiva va trebui sa stabileasca daca acesta a fost pregatit si comis de un grup terorist strain sau nu", a declarat el.

Aproximativ 26.000 de persoane participau la maratonul din Boston, cursa cea mai veche din Statele Unite, care atrage sportivi din lumea intreaga si mii de spectatori. Acestia au fost cu atat mai numerosi cu cat luni a fost zi libera in statul Massachusetts.

Intr-o prima conferinta de presa, seful politiei din Boston, Ed Davis, a anuntat ca nu a existat in prealabil "nicio informatie specifica" privind un risc de atentate.

"Am vazut oameni ale caror picioare au fost spulberate", a povestit pentru AFP Mark Hagopian, proprietarul hotelului Mark, situat in apropiere de linia de sosire a maratonului. "Unul dintre ei nu mai avea picioare de la genunchi in jos, dar era in viata", a adaugat el, confirmand ca a auzit doua explozii. Una dintre ele a fost enorma. "I-am simtit suflul pe fata", a povestit el.

Majoritatea persoanelor au fost ranite la picioare, potrivit Boston Medical Center. Multe dintre ele si-au vazut picioarele amputate.

Un alt martor ocular, Brian Walker, a povestit pentru CNN ca una dintre explozii a fost asa de puternica incat a crezut ca ii va "exploda" capul. "Era mult praf, fum, sticla", a povestit el.

Un alt martor ocular, Zara Bielkus, in varsta de 30 de ani, a povestit pentru AFP ca a vazut "membre umane, fragmente de corpuri".

Politia a anuntat intr-o prima faza o a treia explozie la Biblioteca JFK din Boston, dar a revenit asupra acestei informatii, precizand ulterior ca incidentul parea legat in realitate "de un incendiu". Mai multe orase, intre care New York, Washington si San Francisco, si-au intensificat masurile de securitate dupa aceste explozii.

"Sporim securitatea in fata hotelurilor si a altor locuri din oras", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din New York Paul Browne. "Sunt 1.000 de membri ai politiei din New York care se ocupa de lupta impotriva terorismului si ei vor fi - alaturi de politia orasului - mobilizati in proportie de 100 la suta pentru protejarea orasului nostru", a precizat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Senatul din Washington a respectat un minut de reculegere in cursul serii, in semn de solidaritate cu victimele.

Maratonul din Boston este organizat in capitala statului Massachusetts din 1897. El are loc in mod traditional in cea de-a treia luni din aprilie.

Filmul evenimentelor

Boston, ora doua si jumatate dupa-amiaza. O explozie provoaca panica aproape de linia de sosire a maratonului. Peste cateva secunde zona este zguduita de o a doua deflagratie. Era sarbatoare in Massachussets si aproape jumatate de milion de oameni iesisera pe strazi sa urmareasca maratonul de la Boston, cel mai vechi din Statele Unite.

"Dumnezeule, Dumnezeule. Am fost atacati!" - strigau ingroziti oamenii.

Suflul exploziei a spart geamurile si a imprastiat bucati de moloz peste multimea de pe trotuar. Medicii aflati la fata locului pentru a acorda asistenta atletilor au fost primii care au venit in ajutorul ranitilor. In scurt timp, la fata locului au ajuns zeci de ambulante.

"Aveam locuri in zona VIP, ne uitam de peste drum, am vazut prima explozie, si cum oamenii, scuzati-ma...iar mai apoi alta explozie in josul strazii. Ne-a fost foarte teama ca o alta va exploda in zona unde ne aflam noi." - povesteste un martor al tragediei.

"A fost o explozie, aerul s-a umplut de fum alb. A fost oribil, traumatizant, nu stiu cum altfel sa explic." - spune un alt martor.

"Am vazut cum un tomberon a sarit in aer. Oamenii au trecut peste bariera, unii peste altii. Am fugit in directia opusa cat de repede am putut."

Edward Davis, Politia din Boston: "Le cerem tutoror sa ramana in casa, iar daca sunt cazati in hoteluri sa se intoarca in camerele lor si sa ramana acolo."

Desi specialistii spun ca atacul poarta semnele unui act terorist, presedintele Statele Unite, Barack Obama a evitat sa il numeasca astfel: "Poporul american va spune o rugaciune pentru Boston, in seara asta. Michelle si cu mine trimitem cele mai bune ganduri si rugaciuni familiilor victimelor, in fata acestor pierderi fara rost. Nu avem inca toata raspunsurile. Inca nu stim cine a facut asta si de ce. Cei raspunzatori vor fi adusi in fata justiei."

Atacul s-a produs la aproape 3 ore dupa ce invingatorii au trecut linia de sosire, si cand in cursa ramasesera doar amatorii. La maratonul de la Boston au fost prezenti si atleti romani. Unul dintre ei, Andrei Fluerasu a declarat pentru gandul.info ca el terminase competitia inaintea exploziilor si a aflat de incidente dupa ce a ajuns la hotel.

Politia a gasit alte doua dispozitive explozive, care nu fusesera inca detonate. De teama unor atacuri in lant, New Yorkul, Washingtonul si San Francisco si-au intarit masurile de securitate, iar spatiul aerian de deasupra Bostonului a fost inchis pentru cateva ore.

Cronologia evenimentelor, marti, 16 aprilie:

ora 13:15 Exploziile mortale produse in timpul maratonului de la Boston sunt un "avertisment serios" pentru Rusia, care va organiza mai multe manifestatii sportive internationale pana la Jocurile Olimpice de iarna din 2014, a apreciat marti ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, relateaza AFP.

ora 13.00 Marea Britanie in alerta, dupa atentatele din Boston. Masuri de securitate la maratonul din Londra

ora 12.30 "Maratonul durerii" in imagini. GALERIE FOTO cu tragedia care a lovit orasul Boston

ora 12.20: Imaginea simbol a atentatelor de la Boston. Alergatorul de 78 de ani, doborat de suflul exploziei

ora 11.45 Talibanii pakistanezi neaga orice implicare in exploziile de la Boston

ora 10.30 MAE: Printre victimele exploziilor de la Boston nu au fost identificati cetateni romani

ora 09.45 Marturii cutremuratoare de la maratonul terorii: "Piciorul cuiva a zburat pe langa mine"

ora 09.00 Barbatul misterios de pe acoperis - imaginea postata pe Twitter imediat dupa atentatele din Boston

ora 09.15 VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"

ora 08.15 Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

ora 08.00 Cel putin 17 dintre cele 144 de persoane ranite in exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt in stare critica, iar 25 in stare grava, in timp ce opt pacienti sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relateaza CNN.

Cel putin zece persoane ranite au membrele amputate, potrivit unui expert in terorism. Unii dintre pacientii tratati la Massachusetts General Hospital a suferit rani la membrele inferioare care necesita "operatii multiple" in zilele urmatoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

Autoritatile federale au clasificat exploziile drept un atac terorist, dar nu se stie daca originea acestuia este interna sau externa, a recunoscut un oficial federal din cadrul investigatiei.

Un alt oficial federal a declarat pentru CNN ca bombele au fost mici si ca testele initiale arata ca acestea nu contineau explozibil militar de tip C4 sau alte materiale de grad inalt, sugerand ca dispozitivele folosite in atac au fost unele neprelucrate.

ora 07.30 VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera "atacuri teroriste"

ora 07.00 Trei persoane au fost ucise si aproximativ 100 au fost ranite, luni, in doua explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), un carnagiu produs in plin centru al orasului, relateaza AFP.

Cele doua explozii s-au produs "simultan", in apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanta, potrivit sefului politiei din Boston Ed Davis, care in cursul serii a anuntat ca bilantul a crescut de la doi la trei morti.

Guvernatorul statului Deval Patrick a vorbit despre "peste 100 de raniti dintre care unii sunt in stare grava". Un baiat in varsta de opt ani ar fi una dintre cele trei victime, potrivit presei americane, iar mai multi raniti sunt, de asemenea, copii.

ora 00:16 New York Post: Politia din Boston are imagini surprinse de camerele de supraveghere in care o persoana aduce mai multe rucsacuri la locul exploziilor. Potrivit unor surse din randul politiei, citate de New York Post,  ar fi 12 morti si 50 de raniti.

ora 00:13 Autoritatile au identificat un suspect in cazul deflagratiilor produse la maratonul din Boston. Este vorba de un tanar de 20 de ani, originar din Arabia Saudita. Acesta a fost internat la spital cu rani provocate de srapnel. El a fost retinut la mai putin de doua ore de la producerea exploziilor, noteaza New York Post.

 UPDATE 00:09 Bilantul preliminar al atentatelor din Boston este de cel putin doi morti si 49 de raniti, conform unor surse medicale si politiei, relateaza CNN.

UPDATE 00:01 Exploziile produse la maratonul din Boston sunt un "atac terorist", anunta autoritatile americane.

Cele doua explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declansate aproape simultan, a declarat seful politiei din Boston, Ed Davis.

Politia din Boston a indemnat cetatenii sa dea dovada de prudenta si sa evite iesirile neesentiale.

Cronologia evenimentelor, luni, 15 aprilie:

UPDATE 23:56 O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, anunta politia, citata de CNN.

UPDATE 23:53 Un sportiv de origine romana participant la maratonul de la Boston, Andrei Fluerasu, a declarat pentru gandul.info ca el terminase competitia cu cateva ore inaintea exploziilor de la finisul cursei si ca a vazut incidentele, dupa ce a ajuns la hotel, precizand ca e socat de "vestea ingrozitoare".

"Sunt deja inapoi la hotel, departe de linia de sosire si la fel de socat ca toata lumea sa aud vestea asta ingrozitoare", a precizat Andrei Fluerasu. Fluerasu a mai povestit ca maratonul era bine organizat si ca fortele de ordine erau prezente pe parcusul traseului.

"Era foarte bine supervizat si foarte bine organizat in general. Nu stiu cand s-a intamplat. Cea mai mare parte a cursei a inceput la 10 dimineata si urma sa se inchida (cred) la 16:30", a mai explicat Andrei Fluerasu.

UPDATE 23:40 Inca doua dispozitive explozive au fost depistate in Boston si au fost dezamorsate, anunta surse din cadrul serviciilor de interventie citate de CNN. Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele in care au fost depistate celelalte doua dispozitive explozive, dar doua hoteluri din apropriere au fost evacuate dupa exploziile de la maraton.

UPDATE 23:02 Joseph Biden: "Exploziile din Boston, probabil "atentat". securitatea a fost sporită în SUA". "Am fost informat in legatura cu ceea ce pare sa fi fost un atentat", a declarat vicepresedintele Joseph Biden, conform CNN.

UPDATE 22:54 Cel putin trei persoane au fost ucise in exploziile din Boston. Conform unei surse citate de Fox News, trei cadavre au ajuns la morga unuia dintre spitalele din Boston.

UPDATE 22:45 Autoritatile americane inca nu au stabilit care este cauza exploziilor produse in Boston. "Au fost mai multe explozii; la fata locului s-au deplasat serviciile de interventie. Nu stim exact cate persoane au fost ranite", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului politiei din Boston.

Doua explozii au avut loc luni in apropierea liniei de final a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind inchis din cauza incidentului. 

Jurnalistii din centrul de presa al evenimentului au relatat ca au auzit doua explozii. Hotelul Fairmount Copley Plaza in care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost inchis ca urmare a incidentului. Potrivit CNN, cel putin sase persoane au fost ranite in cele doua deflagratii "majore".

La locul incidentului au sosit zeci de ambulante si vehicule ale serviciilor de securitate.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Barbatul misterios de pe acoperis - imaginea postata pe Twitter imediat dupa atentatele din Boston
Barbatul misterios de pe acoperis - imaginea postata pe Twitter imediat dupa atentatele din Boston

Trei persoane au fost ucise si alte 144 au fost ranite, luni, in doua explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), un carnagiu produs in plin centru al orasului.

VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim:
VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"

Remus Achim este trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Statele Unite ale Americii, acolo unde luni dupa-amiaza (ora locala) au avut loc doua explozii. In urma acestor tragedii, 3 persoane au murit, iar peste 140 sunt ranite.

Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate
Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

Un veteran care s-a intors recent din Afganistan si a participat la maratonul din Boston sustine ca sunetul acestora a fost similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate (IED), relateaza Wall Street Journal, in editia electronica.

Marturii cutremuratoare de la maratonul terorii:
Marturii cutremuratoare de la maratonul terorii: "Piciorul cuiva a zburat pe langa mine"

Supravietuitorii atentatelor de la maratonul din Boston, de luni noapte, care a lasat Statele Unite in stare de soc au povestit ingroziti scenele carnagiului la care au asistat.

VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera
VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera "atacuri teroriste"

Biroul Federal de Investigatii din SUA considera "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirma surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit inca daca este vorba de un complot terorist intern sau de unul international.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.