VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"

Ultima actualizare: 19-04-2013 06:47
Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remu...
Corespondentul ProTV, Remus Achim, vorbeste despre...

Remus Achim este trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Statele Unite ale Americii, acolo unde luni dupa-amiaza (ora locala) au avut loc doua explozii. In urma acestor tragedii, 3 persoane au murit, iar peste 140 sunt ranite.

Nota: Corespondenta transmisa de Remus Achim din Boston, SUA, a avut loc marti, la ora locala 02.00 (noaptea)

Remus Achim: "FBI a clasificat deja atacul ca fiind unul de tip terorist. Oamenii care circula astazi cu metroul trebuie sa se astepte sa fie perchezitionati de Garda Nationala, asa cum mi s-a intamplat si mie in urma cu cateva minute, toti cei care au genti si rucsacuri la ei. De altfel, membrii Garzii Nationale vor umbla astazi si prin mijloacele de transport in comun, cum ar fi metroul sau autobuzele.

Evenimentele de amploare care urmau sa aiba loc astazi in Boston au fost anulate, cum este cazul unui meci de fotbal, care nu se va mai juca. In schimb, vor fi deschise bisericile non-stop, pentru ca cei care au pierdut pe cineva drag sa se poata ruga, iar maine dupa-amiaza aici va avea loc o slujba speciala in memoria victimelor.

Cel putin 17 din cele 144 de persoane ranite sunt in stare critica, 8 dintre pacienti fiind copii."

ProTV: Este noapte acum, dar care este atmosfera in Boston?

Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica si este o liniste apasatoare. In jurul tau vezi numai masini de politie si patrule, armata americana este practic pe strazi. Daca te indepartezi cateva sute de metri de hotel, imediat esti oprit si perchezitionat, intrebat de unde esti, ce cauti, ce-i cu tine aici.. E o stare foarte foarte complicata."

ProTV: Turistii sunt retinuti in hoteluri?

- "Da, turistilor nu li se da voie sa paraseasca locurile unde sunt cazati. Li se vorbeste frumos si li se spune ca este o situatie speciala si ca trebuie sa inteleaga acest lucru."

ProTV: Spuneai mai devreme ca autoritatile au cel putin o persoana suspecta, retinuta, cu care stau de vorba in aceste momente...

Remus Achim: "Da, acestea erau informatiile la acea ora, acum s-au mai schimbat putin, la modul ca barbatul de origine saudita retinut.. se pare ca nu este suspect, el a cooperat cu autoritatile si le-a spus ca s-a speriat in momentul in care a auzit exploziile si de aceea a incercat sa rupa cordonul de securitate si sa fuga."

ProTV: Cu alte cuvinte vorbim despre un atentat terorist, insa nu se stie deocamdata originea, nu a fost revendicat...

Remus Achim: "Este nerevendicat pana la aceasta ora, insa FBI-ul l-a clasificat ca fiind un atentat terorist. probabil in urmatoarele ore vor aparea mai multe informatii."

ProTV: Imediat dupa atentat, traficul aerian in zona Boston a fost suspendat. Ai idee daca s-au reluat zborurile catre si dinspre Boston?

Remus Achim: "Nu, nici la aceasta ora zborurile nu s-au reluat, nici catre ..nici dinspre Boston. Asa cum eu am ajuns aici din New York cu trenul si nimic nu circula in afara de trenuri."

Cititi si:

VIDEO. Explozii in serie in Boston: 3 morti si peste 140 de raniti. "Dumnezeule. Am fost atacati"

VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera "atacuri teroriste"

Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO