VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera "atacuri teroriste"

×
Codul embed a fost copiat

Biroul Federal de Investigatii din SUA considera "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirma surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit inca daca este vorba de un complot terorist intern sau de unul international.

VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"

Presedintele SUA, Barack Obama, este tinut la curent in mod permanent in legatura cu situatia securitatii SUA dupa atentatele din Boston, soldate cu cel putin doi morti si zeci de raniti, relateaza CNN.

Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Interna, si directorul FBI il tin la curent pe presedinte in legatura cu evenimentele din Boston si cu situatia securitatii Statelor Unite. Obama a cerut autoritatilor federale sa ofere intregul sprijin autoritatilor statale dupa atentatele din Boston.

Deasupra orasului Boston au fost instituite restrictii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autoritatile au sporit securitatea in New York si Washington, DC. Sistemul de telefonie mobila a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.

Citește și
Boston
Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Un suspect in cazul atentatelor comise in Boston a fost retinut, fiind un saudit in varsta de 20 de ani care se afla la un spital din oras, afirma surse citate de ziarul New York Post. Nu se stie cu claritate daca suspectul a fost ranit in atentate sau a suferit un soc traumatic.

Bilantul preliminar al atentatelor din Boston este de cel putin 3 morti si peste 140 de raniti, conform unor surse medicale si politiei, relateaza CNN. Cele doua explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declansate aproape simultan, la 15-20 de metri distanta unul de celalalt, in apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat seful politiei din Boston, Ed Davis.

Politia din Boston a indemnat cetatenii sa dea dovada de prudenta si sa evite iesirile neesentiale.

 

 

Inca doua dispozitive explozive au fost depistate in Boston si au fost dezamorsate, anunta surse din cadrul serviciilor de interventie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele in care au fost depistate celelalte doua dispozitive explozive, dar doua hoteluri din apropriere au fost evacuate dupa exploziile de la maraton.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patriotilor, marcata in a treia zi de luni din aprilie incepand cu anul 1897.

Cel putin 17 dintre cele 144 de persoane ranite in exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt in stare critica, iar 25 in stare grava, in timp ce opt pacienti sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relateaza CNN.

Cel putin zece persoane ranite au membrele amputate, potrivit unui expert in terorism.

Unii dintre pacientii tratati la Massachusetts General Hospital a suferit rani la membrele inferioare care necesita "operatii multiple" in zilele urmatoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

Cititi si:

VIDEO. Explozii in serie in Boston: 3 morti si peste 140 de raniti. "Dumnezeule. Am fost atacati"

Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

Marturii cutremuratoare in urma atentatelor din Boston: "Piciorul cuiva a zburat pe langa mine"

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Barack Obama, despre atentatul din Boston:
Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

Administratia federala a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare dupa atacurile din Boston, iar autorii vor fi adusi in fata justitiei, afirma presedintele Barack Obama.

Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii
Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"

GALERIE FOTO. Locuitorii Bostonului s-au adunat marti seara in oras, cu cantece, lacrimi si rugaciuni, pentru a aduce un omagiu emotionant victimelor dublului atentat comis cu o zi inainte in timpul maratonului.

CNN: Document gasit in casa lui Osama ben Laden prezinta strategia Al-Qaida de a ataca Europa si SUA
CNN: Document gasit in casa lui Osama ben Laden prezinta strategia Al-Qaida de a ataca Europa si SUA

Un document gasit in locuinta fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden contine informatii despre strategia retelei teroriste de a comite atentate in Europa si Statele Unite, informeaza CNN.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.