VIDEO cu momentele in care au explodat cele 2 bombe in Boston. FBI le considera "atacuri teroriste"

Ultima actualizare: 19-04-2013 06:47
Momentul producerii exploziilor in Boston-01...
Momentul producerii exploziilor in Boston-02...

Biroul Federal de Investigatii din SUA considera "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirma surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit inca daca este vorba de un complot terorist intern sau de unul international.

VIDEO. Trimisul special al Stirilor ProTV in Boston, Remus Achim: "Domneste o atmosfera de panica"

Presedintele SUA, Barack Obama, este tinut la curent in mod permanent in legatura cu situatia securitatii SUA dupa atentatele din Boston, soldate cu cel putin doi morti si zeci de raniti, relateaza CNN.

Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Interna, si directorul FBI il tin la curent pe presedinte in legatura cu evenimentele din Boston si cu situatia securitatii Statelor Unite. Obama a cerut autoritatilor federale sa ofere intregul sprijin autoritatilor statale dupa atentatele din Boston.

Deasupra orasului Boston au fost instituite restrictii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autoritatile au sporit securitatea in New York si Washington, DC. Sistemul de telefonie mobila a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.

Un suspect in cazul atentatelor comise in Boston a fost retinut, fiind un saudit in varsta de 20 de ani care se afla la un spital din oras, afirma surse citate de ziarul New York Post. Nu se stie cu claritate daca suspectul a fost ranit in atentate sau a suferit un soc traumatic.

Bilantul preliminar al atentatelor din Boston este de cel putin 3 morti si peste 140 de raniti, conform unor surse medicale si politiei, relateaza CNN. Cele doua explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declansate aproape simultan, la 15-20 de metri distanta unul de celalalt, in apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat seful politiei din Boston, Ed Davis.

Politia din Boston a indemnat cetatenii sa dea dovada de prudenta si sa evite iesirile neesentiale.

 

 

Inca doua dispozitive explozive au fost depistate in Boston si au fost dezamorsate, anunta surse din cadrul serviciilor de interventie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele in care au fost depistate celelalte doua dispozitive explozive, dar doua hoteluri din apropriere au fost evacuate dupa exploziile de la maraton.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patriotilor, marcata in a treia zi de luni din aprilie incepand cu anul 1897.

Cel putin 17 dintre cele 144 de persoane ranite in exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt in stare critica, iar 25 in stare grava, in timp ce opt pacienti sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relateaza CNN.

Cel putin zece persoane ranite au membrele amputate, potrivit unui expert in terorism.

Unii dintre pacientii tratati la Massachusetts General Hospital a suferit rani la membrele inferioare care necesita "operatii multiple" in zilele urmatoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

Cititi si:

VIDEO. Explozii in serie in Boston: 3 morti si peste 140 de raniti. "Dumnezeule. Am fost atacati"

Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

Marturii cutremuratoare in urma atentatelor din Boston: "Piciorul cuiva a zburat pe langa mine"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO