Fost sef de stat, condamnat la inchisoare pe viata pentru spionaj

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22
Mohamed Morsi

 Un tribunal egiptean l-a condamnat sambata la inchisoare pe viata pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi, judecat intr-un caz de spionaj in favoarea Qatarului, informeaza AFP si DPA.

 Fostul presedinte, demis in iulie 2013 de armata si condamnat deja la pedeapsa capitala si la inchisoare pe viata in alte dosare, a comparut alaturi de 10 alti acuzati pentru furnizarea catre Qatar de "documente secrete privind securitatea nationala", potrivit actului acuzarii.

Mohamed Morsi a fost condamnat la inchisoare pe viata, care in Egipt echivaleaza cu 25 de ani de inchisoare, pentru ca a condus o "organizatie ilegala". El a fost de asemenea condamnat pentru "sustragerea de documente secrete privind securitatea statului", a declarat avocatul sau, Abdel Moneim Abdel Maqsud.

In schimb, Morsi a fost achitat de acuzatiile de spionaj. sase dintre coacuzati au fost condamnati la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces impotriva lui Morsi, provenit din organizatia islamista Fratia Musulmana, considerata de autoritatile egiptene "terorista". Fostul presedinte a fost deja condamnat la moarte, la inchisoare pe viata si la 20 de ani de inchisoare in alte trei procese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO