Fermierii greci au blocat frontiera cu Bulgaria! Vor subventiile promise!

21-01-2010 00:00

Dorm in camioane, mananca ce apuca si n-au mai facut un dus de cateva zile. Pe deasupra, risca sa li se strice si marfa. Este vorba despre sutele de soferi, multi dintre ei romani, blocati la frontiera Greciei cu Bulgaria.

Majoritatea punctelor de trecere sunt blocate de tractoarele fermierilor greci, care vor sa obtina astfel subventii. Ne e mila de soferi, dar n-avem ce le face, spun grecii.

Furiosi ca guvernul nu le-a dat subventiile promise, fermierii greci au impus o adevarata blocada la frontiere. De trei zile, la Promahonas-Kulata, cel mai important punct de trecere in tara vecina, traficul e complet paralizat.

Cozi uriase de TIR-uri stau nemiscate de o parte si de alta a granitei. Disperati, soferii se plang ca au fost nevoiti sa doarma in cabine si ca li se strica marfa. Majoritatea sunt romani, polonezi si bulgari, anunta agentiile de presa de la Sofia.

Greva fermierilor a provocat nemultumire si la Sofia. Premierul bulgar a anuntat ca a adresat plangeri atat guvernului elen cat si Comisiei Europene si ca a cerut despagubiri de 10 milioane de euro pentru ca economia tarii are de suferit din cauza blocajului de la frontiera.

Desi i-au vazut pe soferii straini cum asteapta neputinciosi, la granita, fermierii greci spun ca nu vor renunta la protest.

Fermierii greci au organizat proteste similare si la inceputul anului trecut. Atunci, au renuntat la greva dupa ce guvernul le-a acordat subventii de 500 de milioane de euro.

 

Tags: proteste, grecia,


VIDEO PROTVPLUS.RO