Femeie găsită în viață, după ce a fost declarată moartă de COVID-19. Familia îi organizase și funeralii

Ultima actualizare: 26-04-2020 17:34
Alba
Twitter

O femeie de 74 de ani din Ecuador, ce a fost declarată moartă după ce a fost internată în spital pentru că era infectată cu noul coronavirus, a fost găsită în viaţă, la două săptămâni după ce familia sa i-a organizat funeraliile.

Femeia, pe nume Alba Maruri, a fost declarată decedată pe 27 martie, iar familia sa a primit cenuşa acesteia şi i-a organizat funeraliile, relatează BBC.

După ce Maruri s-a trezit din comă, joi, le-a cerut medicilor să o cheme pe sora sa şi le-a oferit datele sale de contact. Aşa s-a aflat că de fapt fusese declarată moartă.

Toate încurcătura s-a produs pentru că, atunci când membrii familiei au fost chemați să identifice cadavrul, nu li s-a permis să se apropie prea mult de acesta, pentru că putea fi încă contagios.

„Mi-a fost teamă să mă uit la faţa ei. Am stat la un metru şi jumătate distanţă. Avea aceeaşi culoare a părului şi nuanţă a pielii”, a transmis nepotul femeii.

Reprezentanţii spitalului şi-au cerut scuze familiei și au pus încurcătura pe seama faptului că în spital era haos, având în vedere numărul mare al persoanelor infectate.

Familia cere ca autorităţile să le ofere o compensație financiară pentru încurcătură şi să le deconteze banii cheltuiţi pentru funerarii.

De asemenea, au rămas semne de întrebare despre identitatea persoanei a cărei cenuşă a primit-o familia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO