Expozitie deosebita in Moscova, cu vehicule rare folosite de fosti lideri rusi. Cum arata limuzina lui Vladimir Putin

Ultima actualizare: 12-03-2016 07:19

Agentia rusa insarcinata cu protectia presedintelui si demnitarilor i-a rasfatat pe moscoviti cu o expozitie deosebita. A adunat laolalata vehicule rare, folosite de-a lungul timpului de liderii rusi, de la ultimul tar pana la cei sovietici.
 

Pentru prima data, vizitatorii au putut admira de aproape si una din limuzinele folosite de presedintele Vladimir Putin.

Tarul Nicolae al II-lea, care a condus Rusia intre 1894 si 1917, facuse o pasiune pentru automobile. Preferatele lui erau cele produse de constructorul francez Delaunay-Belleville. Unul dintre autoturismele sale a supravietuit deceniilor si a fost prezentat publicului la expozitia de la Moscova. Alaturi i-a stat un Rolls Royce folosit de liderul bolsevic Vladimir Lenin.

Dintre masinile folosite de Stalin se remarca un Packard 180, o masina puternica din 1940, dar si un ZIS 115, un autovehicul de productie autohtona creat special pentru el.

Expozitia de la Moscova a fost organizata de agentia rusa insarcinata cu transportul si protectia liderilor rusi si care, anul acesta, a implinit 95 de ani de existenta.

Serghei Simonov, organizator: "Este poate singura agentie care in istoria ei de peste noua decenii nu a inregistrat niciun esec: nimeni nu a fost omorat si nici macar ranit sub protectia ei."

Vizitatorii au putut admira si autovehiculul folosit pentru deplasarile oficiale de ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, dar si de urmasul lui, Boris Eltin. Si pentru prima data, publicul a avut ocazia sa vada si vehiculele din coloana oficiala a presedintelui Vladimir Putin, in primul rand limuzina ce il transporta pe presedinte: un Mercedes Benz S600 Pullman Guard.

Stepan Doronin, organizator: "Aceasta este o masina pe care presedintele rus o foloseste in timpul deplasarilor externe. Numai doi presedinti isi iau masinile cu ei peste mari si tari: cel rus si cel american."

Un avion cargo de tip Iliushin transporta limuzina prezidentiala catre fiecare destinatie din strainatate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO