Experiment de Craciun: copii, pusi sa decida intre cadouri pentru ei si pentru parinti. "Intre Lego si familie, aleg familia"

Dată publicare: 24-12-2015 09:31
Dată actualizare: 27-12-2015 08:40


Milioane de copii din lumea intreaga se bucura in aceste zile de cadouri. Sunt insa si mai multi care nici nu viseaza la o surpriza.

O televiziune din Statele Unite s-a gandit la copiii si parintii care nu au posibilitati si i-au surprins pe acestia cu un joc in care cei mici au avut de luat decizii. In fata camerei de luat vederi au fost adusi zeci de copii care provin dn familii defavorizate. Cei mici le-au spus celor prezenti ce si-ar dori de la Mos Craciun: un laptop, o casa pentru papusi, o masina de teren, un XBox 360, un joc de Lego.

Apoi copiii, au fost intrebati ce cred ei ca si-ar dori parintii lor de Craciun. "Mama mea si-ar dori probabil un inel, pentru ca nu a avut niciodata unul”, spune unulo dintre ei. “Bijuterii! Ii plac foarte mult!/”; “Un televizor nou/”; “Cateva ceasuri/”.

Dupa ce copiii si-au exprimat dorintele, cadourile nu au intarziat sa ajunga...inclusiv pentru parinti. Organizatorii s-au gandit sa-i puna sa aleaga pe cei mici: ori cadoul pentru ei, ori cel pentru familie.

Dupa cateva minute, copiii au luat o decizie care i-a surprins pe organizatori: au ales cadourile pentru parinti. Nu doar ca au fost extrem de siguri pe decizia luata, ci au avut si motive intemeiate pentru care au renuntat la dorintele lor in favoarea parintilor.

"De ce? Pentru ca jocul nu conteaza, familia conteaza. Nu aceste legouri, ci familia ta. Asa ca daca am de ales intre lego si familie, aleg familia”; “Eu primesc in fiecare an cadouri de la familia mea, insa mama nu primeste nimic niciodata.” “Daca o sa aleg laptopul, mama o sa piarda ceva. Ea ma ajuta cand sunt bolnava, ea ma ajuta cu temele pentru acasa.” “Ea imi ofera casa ei sa locuiesc.” “Ei au grija de mine, asa ca trebuie sa ofer si eu ceva.”

Pentru ca raspunsurile lor i-au emotionat pe toti cei prezenti, la final, organizatorii le-au spus copiilor ca vor primi ambele cadouri pentru ca au luat o decizie grea. Au renuntat in favoarea celor dragi la cadourile pe care probabil si le doreau de mult timp.

Desi nu isi revenisera complet dupa decizia luata, cei mici s-au grabit sa le ofere parintilor cadourile. Clipul a fost postat pe YouTube si a strans in doar cateva zile milioane de vizualizari.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO