Bernie Sanders s-a retras din cursa pentru Casa Albă. Joe Biden va fi contracandidatul lui Trump

Dată publicare: 08-04-2020 18:34
Dată actualizare: 08-04-2020 20:37


Bernie Sanders

Bernie Sanders și-a încheiat miercuri campania prezidențială, ceea ce îl face pe Joe Biden viitorul contracandidat al lui Donald Trump în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020.

Sanders a făcut anunțul privind retragerea din procesul electoral prin intermediul unui apel cu echipa sa de campanie, conform CNN.

Bernie Sanders și Joe Biden erau cei doi candidați pentru nominalizarea Partidului Democrat la funcția de președinte al Statelor Unite.

Fostul candidat democrat, în vârstă de 78 de ani, urmează să facă și un anunț oficial pentru susținătorii săi.

Bernie Sanders s-a autodescris drept un socialist democrat și a câștigat susținere după ce și-a axat campania pe probleme legate de sănătate publică și ale clasei muncitoare din SUA, conform BBC.

Deși pentru mult timp a fost favorit în cursa din interiorul Partidului Democrat, Sanders a fost depășit de fostul vicepreședinte Joe Biden în alegerile primare din ultimele săptămâni.

Bernie Sanders a mai încercat să obțină nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 2016, dar a pierdut în fața lui Hillary Clinton.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, rămâne acum singurul candidat democrat în cursă pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în scrutinul de pe 3 noiembrie.

Sursa: B.P., CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO