Englezii se pregatesc pentru un adevarat asalt al tiganilor est-europeni, de la 1 ianuarie 2014

Tigani in Sheffield

 Fostul secretar pentru munca al Ministrului de Interne din Regatul Unit avertizeaza ca exista riscul unor revolte rasiale din cauza afluxului de romi in Sheffield, in nordul Angliei.

In urma cu cateva saptamani, peste 100 de localnici din cartierul Page Hall s-au reunit pentru a discuta despre problema care a aparut recent in comuniatea lor.
Kashmir Malik, un proprietar de restaurant, provenit dintr-o familie de imigranti pakistanezi, care a crescut in Yorkshire si a devenit un om de afaceri prosper, a declarat ca este momentul ca localnicii sa-si recastige strazile, inainte ca tensiunile dintre localnici si imigrantii romi sa escaladeze.

Daily Mail scrie ca Malik a reusit sa exprime o stare de spririt pe care o simt majoritatea localnicilor, britanici sau pakistanezi, care triesc in aceasta suburbie,coplesita de un val de imigrnti romi, sositi dupa si-au abandonat zonele natale, lovite de saracie, din Slovacia.
 

Noii veniti au sosit intr-un numar urias. Primaria locala estimeaza ca aprope 900 de familii de origine slovaca s-au relocat in cartierul Page Hall. Tensiunile in zona au ajuns la punctul de fierbere.

AVERTISMENTUL AUTORITATILOR

Citește și
carabinieri
Incident in Italia, la Napoli. O femeie de etnie roma si copilul ei au fost stropiti cu acid
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

David Blunkett, parlamentarul care reprezinta aceast zona, si fost secretar pe probleme de munca al Ministrului de Interne, a avertizat despre riscul izbucnirii unor revolte, daca noii veniti nu renunta la activitile antisociale.
Acesta a declarat pentru BCC ca grupurile de etnici romi, provenite din Slovacia, care s-au stabilit intr-un district al orasului, se comporta ca si cum ar locui intr-un sat inapoiat sau in paduri, unde nu ar exista toalete sau tomberoane pentru gunoi. Acestia arunca gunoiul la intamplare si se aduna noaptea pe strazi, fapte care produc tensiuni intre ei si localnici.

Blunkett, care s-a nascut in Sheffield, a declarat ca suburbia Page Hall ar putea exploda, in acelasi mod in care luptele de strada au izbucnit intre localnici si imigrantii asiatici din orasele nordice, in urma cu doua decenii.

Localnicii povestesc de tinerii romi care fura din magazinele localnicilor, urineaza pe strazi si chiar fura din msinile de livrare la domiciliu ale comerciantilor.
Autoritatile au emis un ordin privind adunarile publice pe timpul noptii, care le permite sa disperseze orice grup care poate cauza probleme localnicilor. Toate persoanele sub 16 ani care sunt gasite pe strazi, intre 9 seara si 6 dimineata, vor fi duse acasa de autoritati. Localnicii spun ca romii aleg sa ignore aceste reguli, iar politia nu pune in aplicare ordinul suficient de des.

Colin Barton, un localnic in varsta de 54 de ani a povestit reporterilor cum un tanar de 16-17 ani, care tinea un bebelus invelit intr-o patura, i-a propus sa-i vanda copilul. Tanarul cerea 250 de lire. Incidentul a fost raportat politiei iar o investigatie a fost declansata. Au fost alertate maternitatile din zona iar evidentele nasterilor au fost cautate, pentru a da de urma parintilor. Membrii comunitatii rome din zona au declarat ca adolescentul urmarit ar fi din comunitatea romilor din Romania, nu a celor slovaci.

Un alt incident asemnator, petrecut in 2011, a fost raportat de un alt localnic, o fosta profesoara, carea fost acostata de o tanara care i-a propus sa-i vanda un copil. Femeia a anuntat autoritatile, dar nu a mai urmarit cazul.

IMIGRANTII ADUC CU EI SI PROBLEMELE DIN TARILE DE ORIGINE

Saptamanal, altii romi, din orasele sarace ale Slovaciei, isi cauta un o locuinta, asistenta medicala sau o scoala pentru copii. Cu ei vin si alte probleme. De exemplu, tuberculoza, care fusese eradicata in Anglia, a reaparut in Sheffield iar asistentii medical vorbesc de cazuri de copii cu deficit de vitamina D, care poate duce la aparitia rahitismului.
 
Orgnizatiile romilor din Regatul Unit estimeza ca in tara locuiesc aproximativ 300.000 de etnici romi, proveniti din centrul si estul Europei. in principal din Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, conform legislatiei Uniunii Europene.
Alte cateva mii sunt asteptati sa se stabileasca in Marea Britanie dupa ce controlul pentru romani si bulgari, la granitele Marii Britanii, va fi ridicat, la 1 ianuarie 2014.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Englezii, INGROZITI de migratia tiganilor romani.
Englezii, INGROZITI de migratia tiganilor romani. "In ianuarie, doar capra va mai ramane in sat"

Primarul unei comune din Romania sustine ca jumatate dintre locuitorii a doua sate de pe raza acesteia vor pleca in Marea Britanie dupa 1 ianuarie, cand vor fi ridicate restrictiile de munca pentru romani si bulgari, relateaza Daily Mail.

Incident in Italia, la Napoli. O femeie de etnie roma si copilul ei au fost stropiti cu acid
Incident in Italia, la Napoli. O femeie de etnie roma si copilul ei au fost stropiti cu acid

Incident socant in Italia, la Napoli. O femeie de etnie roma si copilul ei de doar 1 an si jumatate au ajuns la spital, dupa ce au fost stropiti cu un acid aruncat de la etajul unui bloc.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.