Efectele nebanuite ale jocului Pokemon Go. Cum a crescut numarul adoptiilor de caini in SUA datorita acestui fenomen

Ultima actualizare: 23-07-2016 07:49

Mania Pokemon Go a curprins intreaga planeta si are efecte surprinzatoare, dupa cum deja am vazut cu totii. In Statele Unite, a crescut numarul adoptiilor de caini din adaposturi.

Oamenii s-au gandit, se pare, ca, daca tot ies la vanatoare de pokemoni pot face si un alt lucru util: sa isi scoata companionul la plimbare.

Un adapost de animale a mizat pe aceeasi idee si s-a trezit cu o avalansa de cereri.

Reprezentantii adapostului au lansat un apel pe Facebook in care i-au rugat pe "vanatorii" de Pokemoni sa faca o fapta buna in timp ce "ies in teren" si sa scoata un caine la plimbare.

"Multi dintre cei carora le place jocul adora animalele, asa ca m-am gandit ca ar fi o idee buna sa le combinam", a declarat Haley Bowers, reprezentanta unui adapost pentru animale. 

Iris, o femela din rasa ciobanesc german, mama a trei pui, are acum parte de mai multa atentie si face miscare datorita lui... Pokemon Go.

"Deplasarile in aer liber o ajuta sa produca mai mult lapte"

Jocul a avut un alt efect surprinzator. A crescut numarul adoptiilor, spun cei de la adaposturile de animale.

Mania Pokemon Go a dat nastere si unor situatii amuzante. Un tanar din Marea Britanie a sunat la politie si a declarat ca cineva i-a furat... Pokemonul. Nu stia probabil ca, din punct de vedere tehnic, este imposibil ca un utilizator sa-i "fure" cuiva Pokemonul. Politistii britanici au refuzat, bineinteles, sa actioneze in acest caz.

Pe de alta parte, autoritatile din toata lumea lanseaza incontinuu avertizari in legatura cu riscurile la care se expun jucatorii. In Bosnia, de pilda, li s-a spus sa fie atenti ca nu cumva sa se aventureze pe campurile minate, mostenire a razboiului din ani 90'. Asta dupa ce mai multi tineri au cautat Pokemoni in zonele periculoase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO