DRAMATIC: imbatranire prematura! Are 11 ani, dar arata de 40!

Ultima actualizare: 21-10-2012 22:40

Are 11 ani, dar nu are timp sa se joace deoarece sufera de o boala care-l macina incet, incet. Baiatul se lupta cu progeria, ce cauzeaza imbatranirea infantila.

Ma simt ciudat si toate ma dor cand stau in pat. Ma supar cand persoane necunoscute se holbeaza la mine.
Harry
Baiatul s-a nascut normal si mai are doi frati ce sunt perfect sanatosi.

Harry a fost deja diagnosticat cu artrita si ia calmante de cateva ori pe zi pentru a suporta durerile pe care in mod normal le au numai pensionarii. In plus, pielea i s-a subtiat, iar oasele de la maini si gat au imbatranit.

Cand a inceput scoala, fata deja incepuse sa-i imbatraneasca, moment in care a fost consultat un genetician. Timp de 4 ani, medicii nu au fost in stare sa dea un diagnostic.

Cei care si-au dat seama despre ce ar putea fi vorba au fost parintii sai, care au urmarit un documentar cu o fetita suferind de sindromul Hutchinson-Gilford Progeria, o afectiune asemanatoare cu cea a fiului lor.

Cea mai varstnica persoana care a suferit de aceeasi boala cu Harry a murit la 26 de ani. Parintii au rasuflat usurati sa afle ca baiatul lor nu sufera de sindromul Hutchinson-Gilford Progeria, boala cumplita care face ca speranta maxima de viata sa fie de doar 13 ani.

Parintii spun ca au avut momente de deznadejde in care s-au intrebat "de ce li se intampla tocmai lor", dar acum sunt mai puternici ca niciodata si se declara fericiti ca fiul lor poate sa mearga la scoala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO