Un militar in retragere din Japonia s-a sinucis aruncandu-se in aer, intr-un parc. Explozia a ranit alte trei persoane

Dată publicare: 23-10-2016 08:56
Dată actualizare: 26-10-2016 07:18
Sursa: NHK


Un militar in retragere in varsta de 72 de ani s-a aruncat in aer intr-un parc din orasul japonez Utsunomiya, pierzandu-si viata si provocand ranirea altor trei persoane.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Potrivit televiziunii publice NHK, preluata de Reuters si citata de Agerpres, o a doua explozie a provocat un incendiu intr-o parcare din apropierea parcului, in timp ce locuinta barbatului care s-a aruncat in aer a ars si ea intr-un incendiu la circa 8 km distanta de parc.

Politia din orasul situat la circa 100 km nord de Tokyo a anuntat ca a descoperit o scrisoare a sinucigasului si investigheaza cele trei incidente.

Imaginile difuzate de NHK au aratat doua masini carbonizate, dintre care una ii apartinea pensionarului, la circa 200 de metri de parc, unde avea loc un festival de folk.

Cetatean: "Am simtit o unda de soc si am auzit o bubuitura zdravana. A fost o explozie de amploare mica, urmata de una mai puternica."

Explozia din parc a provocat ranirea a doi barbati, in varsta de 58 si respectiv 64 de ani, care sunt tratati pentru rani de srapnel. Cea de a treia persoana ranita este un adolescent de 14 ani, mentioneaza NHK.

Martorii au declarat pentru postul de televiziune ca au auzit o serie de explozii puternice.

Intr-o inregistrare video postata pe Twitter este surprins sunetul unor explozii. Prima se produce la ora locala 11.31, iar a doua la 11.32. 

Rata sinuciderilor a scazut in Japonia in ultimii ani, dar aceasta ramane printre cele mai ridicate din lume, cu circa 30.000 de sinucigasi anual. Expertii au indicat ca stresul financiar de a trai din pensii mici ii determina pe unii pensionari sa-si puna capat zilelor.

In 2015, un barbat de 71 de ani si-a dat foc intr-un tren rapid, incident in care a murit si o femeie de 52 de ani care calatorea in acelasi vagon.


VIDEO PROTVPLUS.RO