Donald Trump susţine că va câştiga dacă nu i se ''fură'' alegerile

Ultima actualizare: 06-11-2020 08:11
Donald Trump si Melania Trump
Getty

Preşedintele Donald Trump a reiterat joi că va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, pe care democraţii încearcă să i le ''fure'', a acuzat el din nou, fără a prezenta vreo dovadă concretă în acest sens, relatează AFP.

„Dacă număraţi voturile legale, eu câştig uşor. Dacă număraţi voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile”, a declarat preşedintele SUA, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, după ce s-a declarat deja învingător în noaptea de marţi spre miercuri.

''În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor tehnologiei, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat'', a continuat Trump. ''Nu a fost anunţat valul albastru (culoarea Partidului Democrat)'', a spus el.

Într-un discurs tranşant, cu o scurtă alocuţiune, rostit la începutul zilei, Donald Trump a susţinut acelaşi argument ca şi în timpul primei sale intervenţii din seara zilei de 3 noiembrie, fără a prezenta vreo dovadă la acuzaţiile sale de fraudă electorală.

"Nu putem permite nimănui să-i reducă la tăcere pe alegătorii noştri şi să fabrice rezultatele", a spus el. ''Am sentimentul că justiţia va trebui să decidă în cele din urmă'', a menţionat Donald Trump.

Preşedintele american pare din ce în ce mai izolat în cadrul partidului său republican, în timp ce numărarea voturilor continua joi în mai multe state americane, notează AFP.

Biden declară că nu are ''nicio îndoială'' privind victoria sa în alegeri

 

Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a declarat joi că nu are "nicio îndoială" cu privire la victoria sa asupra lui Donald Trump, odată ce toate rezultatele vor fi cunoscute, în timp ce rivalul său republican contestă în justiţie operaţiunile de numărare a voturilor, relatează AFP.

''Nu avem nicio îndoială asupra faptului că atunci când numărarea se va încheia, senatoarea Kamala Harris şi eu vom fi declaraţi învingători'', a afirmat fostul vicepreşedinte american într-un discurs foarte scurt rostit de la fieful său din Wilmington, Delaware, fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

Televiziuni americane au întrerupt difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Trump

 


Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP.

În timp ce numărarea voturilor continuă, Donald Trump tocmai a spus de la Casa Albă că va câştiga ″cu uşurinţă″⁣ dacă ″⁣voturile legale″⁣ sunt numărate, dar că dacă sunt incluse ″⁣voturile ilegale″⁣, democraţii ″⁣pot încerca încerca să ne fure alegerile″⁣.

Foarte repede, MSNBC a încetat să transmită în direct.

″Ei bine, iată-ne din nou în poziţia neobişnuită de a (trebui) nu numai să-l întrerupem pe preşedintele Statelor Unite, ci şi să îl corectăm pe preşedintele Statelor Unite″⁣, a declarat prezentatorul Brian Williams.

Canalele NBC News şi ABC News au întrerupt, de asemenea, difuzarea conferinţei de presă, care în cele din urmă nu a fost una deoarece preşedintele a părăsit sala fără a prelua vreo întrebare.

CNN a decis să nu întrerupă microfonul preşedintelui Donald Trump. ″Ce noapte tristă pentru Statele Unite ale Americii să-şi vadă preşedintele (...) acuzând în mod fals oamenii că au încercat să fure alegerile″⁣, a concluzionat cunoscutul prezentator Jake Tapper.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO