Donald Trump, dupa G20: "L-am presat puternic pe presedintele Putin". Ce spune despre colaborarea cu Rusia

donald si melania trump stiri

Sumitul s-a incheiat dar au ramas ecourile dupa prima intrevedere dintre Donald Trump si Vladimir Putin, la G-20. Pentru presedintele rus, omologul sau american este "foarte diferit" fata de cum e perceput "la televizor".

Cel putin asta a declarat Putin in conferinta de presa de la final, cand a spus si ca este increzator in viitorul relatiilor ruso-americane. Pe de alta parte, Ivanka Trump a atras numai critici dupa ce a stat in locul tatalui ei la masa, cu principalii lideri ai lumii.

Putin: "In privinta relatiilor personale, cred ca le-am stabilit impreuna. Nu stiu cum suna asta, dar modul in care este perceput Trump la televizor este foarte diferit de persoana reala. Este fara ocolisuri, isi percepe interlocutorul intr-o maniera adecvata, analizeaza si raspunde la intrebari foarte repede.

Potrivit Washington-ului, presedintele american i-ar fi cerut omologului rus sa puna capat oricarui amestec in alegerile americane. "Stim ca ati intervenit in alegerile noastre si va cerem sa va opriti" - i-ar fi spus Trump lui Putin, privindu-l in ochI.

In orice caz, Trump n-a tinut sa faca lamuriri. S-a multumit sa descrie intrevederea cu Vladimir Putin drept "un moment formidabil", dar a plecat de la Hamburg fara sa tina vreo conferinta de presa.

Citește și
putin trump
"Trump i-a inmanat o victorie uimitoare lui Putin." Presa internationala analizeaza "greseala" comisa de liderul american
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Oricum, a starnit inca o data controverse, de data acesta indirect, prin fiica sa, Ivanka. Sprancenele s-au ridicat in cercurile diplomatice dupa aparitia unei fotografii facute de un oficial rus, in care femeia de afaceri in varsta de 35 de ani si fost model sta pe locul lui Donald Trump, intre presedintele chinez Xi Jinping si premierul britanic Theresa May, la masa discutiilor summitului G20.

Aparitia fotografiei cu pricina alimenteaza acuzatiile de nepotism la adresa liderului american, care isi promoveaza membri ai familiei in roluri cheie la Casa Alba.

Trump, pe Twitter: L-am presat puternic pe Putin

Presedintele american Donald Trump a scris pe Twitter duminica, la intoarcerea in SUA de la summitul G20, ca este timpul ca Washingtonul sa „mearga inainte pentru a lucra constructiv cu Rusia”.

„L-am presat puternic pe presedintele Putin, de doua ori, in legatura cu interferenta rusa in alegerile noastre. A negat vehement. Eu mi-am exprimat deja opinia”, a afirmat liderul de la Casa Alba.

El a trecut apoi in revista rezultatele intalnirii de peste doua ore cu omologul sau de la Kremlin. „Am negociat un acord in zone din Siria care va salva vieti (...). Putin si cu mine am discutat despre formarea unei unitati impenetrabile de securitate informatica, pentru ca atacurile informatice vizand alegerile & multe alte lucruri negative vor fi pazite si in siguranta. Au fost puse intrebari privind de ce CIA & FBI au trebuit sa ceara Comitetului National Democrat de 13 ori SERVER-ul si au fost refuzati, inca nu il au”, a adaugat Trump.

Presedintele american l-a atacat si pe predecesorul sau la Casa Alba. „De ce nu a facut Obama NIMIC cand a avut informatii inainte de alegeri?”, a precizat el.

„Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA. – Am explicat ca SUA trebuie sa repare numeroasele acorduri comerciale proaste pe care le-au facut. Se va rezolva!”, a mai scris Trump pe reteaua de socializare.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata, dupa prima sa intalnire cu omologul sau american Donald Trump, ca au fost puse bazele unei imbunatatiri a relatiilor dintre Moscova si Washington, apreciind ca presedintele american "este foarte diferit de ceea ce se vede la televizor".

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Momentul in care Trump incearca sa ajute un soldat, dar vantul ii strica planul. Cum a ajuns presedintele viral pe internet
Momentul in care Trump incearca sa ajute un soldat, dar vantul ii strica planul. Cum a ajuns presedintele viral pe internet

Presedintele american Donald Trump a ajuns din nou subiect viral pe internet, insa nu din cauza postarilor de pe Twitter, ci pentru o intamplare cu un soldat, pe un aeroport.

"Trump i-a inmanat o victorie uimitoare lui Putin." Presa internationala analizeaza "greseala" comisa de liderul american

Inca sunt ecouri dupa prima intrevedere dintre Donald Trump si Vladimir Putin, la Hamburg, cu ocazia summitului G20. Presa internationala analizeaza "greseala" comisa de liderul de la Casa Alba si "victoria inmanata" presedintelui rus.

Reactia lui Putin dupa intalnirea cu Trump. Cum i s-a parut presedintele SUA in realitate fata de televizor
Reactia lui Putin dupa intalnirea cu Trump. Cum i s-a parut presedintele SUA in realitate fata de televizor

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata, dupa prima sa intalnire cu omologul sau american Donald Trump, ca au fost puse bazele unei imbunatatiri a relatiilor dintre Moscova si Washington, relateaza AFP.

Trump a disparut de la masa liderilor G20 si a lasat-o pe Ivanka in locul lui.
Trump a disparut de la masa liderilor G20 si a lasat-o pe Ivanka in locul lui. "Acest lucru aminteste de nepotism la noi"

Presedintele american Donald Trump a disparut sambata in timpul unei sesiuni de lucru a summitului G20 si a fost inlocuit de fiica sa Ivanka la masa liderilor, desi aceasta este numai consiliera, potrivit mai multor delegatii, relateaza Reuters.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.