Doi migranti din Suedia, condamnati la 1 an respectiv 2 ani de inchisoare, dupa ce s-au filmat cum violeaza o femeie

Ultima actualizare: 29-04-2017 07:09
imigranti violatori

 Trei tineri care au participat la un viol, in Suedia, transmis in direct pe Facebook, au fost condamnati marti la inchisoare cu executarea pedepsei, a anuntat un tribunal din Uppsala, relateaza AFP.

 Reza Mohammed Ahmadi, in varsta de 21 de ani, a fost condamnat la doi ani si patru luni pentru viol si complicitate la viol, iar Maysam Afshar, in varsta de 18 ani, la un an de inchisoare pentru viol, o pedeapsa redusa din cauza varstei sale.

Cei doi sunt afgani si au obtinut dreptul de azil.

Emil Khodagholi, un suedez in varsta de 21 de ani, a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru atingere grava adusa integritatii victimei. El a filmat si difuzat violul, fara sa impiedice si fara sa denunte aceasta fapta.

Cei doi violatori au atacat victima, o femeie in varsta de treizeci de ani, intr-un apartament din Uppsala, in estul tarii, pe 22 ianuarie.

Alertata de internauti care au vazut acest viol pe un grup inchis de pe Facebook, cu 60.000 de membri, politia a reusit sa localizeze faptele si sa-i retina pe cei trei tineri in acea seara.

Rapid stearsa de Facebook, inregistrarea video a violului a fost repostata de navigatori pe Internet pe alte site-uri.

Cei trei acuzati negau faptele care le sunt reprosate.

Cei doi violatori au recunoscut relatia sexuala, insa au declarat ca era consimtita. Dar acuzarea a relevat ca victima lor era ”puternic alcoolizata” si ”sub influenta stupefiantelor”.

”Nu este posibil ca o persoana intr-o asemenea stare sa consimta” o relatie sexuala, a scris presedintele tribunalului din Uppsala, Nils Palbrant.

In ceea ce-l priveste pe al treilea acuzat, acuzarea a deplans faptul ca el si-a incurajat prietenii sa mearga mai departe. El se apara spunand ca nu a fost singurul care a filmat si ca nu stia ca victima nu era de acord ca imaginile sa fie difuzate.

Cei trei tineri au fost condamnati sa plateasca victimei in total 335.000 de coroane suedeze (aproximativ 35.000 de euro) despagubiri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO