Deputat PNL: Austria este un hub al serviciilor secrete, când refuză România în Schengen satisface interesul Moscovei
Deputatul PNL Cristian Băcanu a afirmat că „Austria este un hub al serviciilor secrete ale Moscovei şi, atunci când refuză accesul României la spaţiul Schenghen, nu face nimic altceva decât să satisfacă interesul Rusiei”.
”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: Austria este un hub al serviciilor secrete ale Moscovei şi, atunci când refuză accesul României la spaţiul Schenghen, nu face nimic altceva decât să satisfacă interesul Rusiei. O Rusie care îşi doreşte o Europă slabă şi divizată, măcinată de suveranism şi de mişcări politice de extremă dreapta, cu eterne probleme în lanţurile de aprovizionare şi lipsită de o reală capacitate de a se adapta noilor realităţi geopolitice.
Unii pot considera afirmaţia mea hazardată dar, dacă ne facem temele şi răsfoim informaţiile publice pe internet, descoperim că BVT (fostul serviciu de intelligence al Austriei) a fost considerat o vulnerabilitate majoră a Europei în materie de securitate printr-un raport de audit al Clubului de la Berna (comunitatea de intelligence europeană) prin care se arăta, printre altele, că BVT folosea un antivirus rusesc, faimosul Kaspersky pentru a proteja bazele sale de date cu informaţii aflate pe servere conectate la internet.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Este chiar atât de greu să înţelegem cât de mare era şi este breşa de securitate austriacă? De altfel, BVT a fost şi desfiinţat la finalul lui 2021, fiind înlocuit de GDföS - Directoratul de Stat pentru Securitate şi Intelligence, după ce nu a reuşit să prevină atacul de la VIena din 2 noiembrie 2020, atunci când au murit 5 oameni şi alţi 23 au fost răniţi. Nu mai devreme de 5 iulie anul curent, prestigioasa publicaţie Washington Post titra „O cuantificare a influenţei ruse în Austria după invadarea Ucrainei” şi descria cazul lui Egisto Ott, 60 de ani, lucrător în serviciile secrete austriece, suspectat de procurori că a vândut secrete de stat şi informaţii despre inamicii Rusiei către Kremlin.
L-au prins la percheziţie în timp ce încerca să distrugă propriul telefon mobil astfel încât să nu fie găsite mesajele cu ruşii. Se arată în articolul citat că, în realitate, cazul lui Ott este emblematic pentru situaţia în care se află azi autorităţile de la Viena, adânc penetrate de serviciile ruseşti şi situate zi de zi în siajul Moscovei”, a scris Cristian Băcanu, miercuri pe Facebook, potrivit News.
Putin, principalul invitat la nunta ministrului austriac de Externe
El a mai spus că relaţiile între politicienii de top din Austria şi oameni de afaceri din Rusia sunt deja obiectul unor investigaţii parlamentare care au loc în spatele uşilor închise.
„Evident, relaţiile dintre politicienii de top austrieci şi mediul de afaceri pe de o parte şi Rusia pe de altă parte fac deja obiectul unor investigaţii parlamentare care au loc în spatele uşilor închise iar metoda de lucru de care este nevoie este simplă: „follow the money”.
Îmi doresc aşadar să nu ne mai prefacem că nu înţelegem despre ce este vorba atunci când Austria blochează aderarea României la Spaţiul Schenghen. Avem obligaţia să nu fim ipocriţi în faţa cetăţenilor români şi să ne aducem aminte cum la nunta din 2018 a fostului ministru de externe austriac, Karin Kneissl - atunci în funcţie, principalul invitat a fost Vladimir Putin, nimeni altul decât arhitectul preluării ostile a unor teritorii Ucrainiene în 2014: Crimea cu ajutorul omuleţilor verzi (în realitate trupe speciale ale serviciilor secrete ruseşti) şi Donbas prin utilizarea aşa ziselor răscoale populare orchestrate de aceleaşi servicii conduse de Kremlin.
Acelaşi Putin care l-a crescut pe colonelul rus Igor Gîrkin, unul dintre principalii responsabili pentru doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines cu o rachetă Buk operată de forţele separatiste din Donbas şi viitor ministru în aşa zisa Republică Populară Donetsk (altă marionetă a Rusiei). Acelaşi Putin care se face azi vinovat de nenorocirea Ucrainei şi de moarea a multe sute de mii de suflete nevinovate şi de cea mai mare criză umanitară de după al doilea război mondial”, a completat deputatul PNL.
”Austria este tunelul Rusiei spre inima Europei”
Acesta a reamintit că ministrul de Externe al Austriei îl avea oaspete, în 2018, pe preşedintele rus Vladimir Putin, într-o perioadă în care Rusia avea o serie de sanciuni impuse de „lumea liberă”.
„Adică noi ştim că în 2018 Ministrul de Externe al Austriei îl avea oaspete pe nimeni altul decât pe Putin, într-o perioadă în care Rusia era de suficient timp sub sancţiunile impuse de lumea liberă şi stăm şi privim în jos cum dreptul nostru la liberă circulaţie este călcat în picioare? De cine, cu ce drept şi cu ce legitimitate? Ne trebuie lideri care au capacitatea să înţeleagă ce se întâmplă, nsă articuleze corect lucrurile şi să acţioneze în interesul României până la capăt, fără teamă.
Mai aduc aminte că newstatesman.com titra în mod corect că „Austria este tunelul Rusiei spre inima Europei”, arătând cum, la 3 luni după anexarea ilegală a Crimeei, Vladimir Putin era primit la Viena cu gardă militară de către preşedintele de atunci, Heinz Fischer (vezi foto). Cum? Uite fix aşa, cu nepăsarea specifică vis-a-vis de interesele euro-atlantice, aceeaşi nepăsare pe care o vedem şi azi când Viena se opune aderării României la spaţiul Schenghen.
De altfel, acesta este şi motivul pentru care Austria a tăcut aproape până în ultimul moment: s-a jucat la „adormirea” Statului Român care se concentra mai curând (prin diverse voci) să anunţe triumfalist cum vom intra noi în spaţiul de liberă circulaţie european. Ghinion, off-said, superficialitate, spuneţi-i cum doriţi, realitatea rămâne aceeaşi: România NU mai poate fi partenerul tăcut care nu negociază, nu tranzacţionează şi nu pune condiţii şi asta tocmai pentru că suntem iubitori de Europă şi ne dorim prosperitate”, a mai explicat Cristian Băcanu.
Aderarea României la Schengen este de interes strategic european
Liberalul a adăugat că „România nu mai poate sta în pasivitate, nu pentru că spun eu asta, ci pentru că vom da vânt în pupă suveraniştilor de la AUR, un alt instrument cu care Moscova ne atacă tânăra noastră libertate câştigată cu sângele victimelor comunismului, din 47 şi până în 89”.
„Povestea că viitoarele alegeri din Austria ar fi motivaţia repoziţionării Austriei este ridicolă. În fiecare an sunt alegeri pe undeva prin UE. Asta ar însemna că în fiecare an o ţară şi un premier aflat pe făraş ar avea un interes si ar respinge accesul altui stat membru şi ar bloca interesul comun al Europei. Nu. Europa nu funcţionează aşa şi nici politică. Austria s-a trezit că nu ne vrea tocmai pt că Ungaria nu poate fi convinsă pe acest "dosar".
În paranteză fie spus, MOL Ungaria a fost încurajată să ocupe A1 Transilvania, iar Petrom este ţinut cu belciugul în nas de austrieci să nu pătrundă pe autostrăzile Panoniei. Adăugăm la asta influenţa Moscovei şi şantajul unor firme austriece cu capital rusesc şi tabloul este complet. Apropo, s-a întrebat vreodată cineva cum putem plăti cu Visa sau Mastercard la benzinăriile LukOil sau Gazprom? Nu erau ceva sancţiuni pe activele ruseşti?”, a mai declarat Băcanu.
Deputatul PNL a mai precizat că aderarea României la Schengen „este de interes strategic european pentru deblocarea lanţurilor de distribuţie, pentru aducerea investiţiilor din Rusia acasă (acasă însemnând spaţiul euro-atlantic), pentru a nu mai avea cozi de 20 de kilometri la Nădlac şi pentru a consolida flancul estic”.
„Aderarea este dorită de noi, de germani, de francezi şi, în general, de toată lumea bună din Vest. Asta pentru că nu vreau să aud că sunt eurosceptic fiindcă sunt sincer. Sunt iubitor de Europă, iubitor de valori transatlantice şi mă declar un fan înrăit al apropierii de Statele Unite. Nu căutăm vrăjitoare, nu suntem perfecţi niciunii, dar măcar să fim morali, oneşti şi să nu trădăm Europa şi Parteneriatul Strategic”, a conchis Băcanu.
Sursa: News.ro
Etichete: Rusia, vladimir putin, austria, spioni, interese, slujire,
Dată publicare:
07-12-2022 15:07