De ce a căzut Joe Biden pe scara avionului. Explicația Casei Albe

Dată publicare: 20-03-2021 08:43
Dată actualizare: 20-03-2021 09:36


Preşedintele Joe Biden este "100% bine" după ce s-a împiedicat în timp ce urca scările Aur Force One, vineri, a transmis purtătorul de cuvânt de la Casa Albă Karine Jean-Pierre, potrivit CNN.

 

Biden s-a împiedicat în timp ce urca scările avionului, s-a ridicat, după care s-a mai împiedicat o dată. S-a străduit să se ridice a doua oară, înainte de a saluta din vârful scărilor.

"Aşa cum ştiţi, afară bate foarte tare vântul. Aproape că am căzut singură urcând treptele", a spus purtătoarea de cuvânt în faţa reporterilor, pe drum către Atlanta. "Este bine 100%".

Jean-Pierre nu a precizat dacă preşedintele s-a rănit la piciorul recent fracturat, potrivit News.ro.

"Se simte minunat. Tot ce pot să spun este că se simte bine. Se pregăteşte de călătorie astăzi şi este bine", a răspuns ea.

Karine Jean-Pierre a repetat că preşedintele Biden se descurcă bine, întrebată dacă a fost consultat de un medic.

Biden şi-a rupt piciorul în noiembrie, la puţin timp după ce a împlinit 78 de ani şi a câştigat Casa Albă, devenind cel mai în vârstă preşedinte american din istorie.

În timpul campaniei din 2020, echipa sa a transmis un istoric medical care arăta că fostul vice-preşedinte este sănătos şi apt pentru preşedinţie.

Dr. Kevin O'Connor, principalul medic care l-a îngrijit pe Biden din 2009 şi care este director executiv la The George Washington Medical Faculty Associates, a scris atunci că Biden este "un bărbat sănătos, viguros", care "este apt să execute cu succes îndatoririle de preşedinte".

Biden şi-a fracturat piciorul alunecând în timp ce alerga cu câinele său Major. Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, ambii ciobăneşti germani.

 

 

Tags: biden, casa alba,


VIDEO PROTVPLUS.RO