Cutiile negre ale avionului EgyptAir, analizate de experti. Primul lucru pe care l-au observat dupa ce le-au scos din mare

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
cutie neagra

Comitetul Egiptean pentru Investigatia Accidentelor Aviatice a inceput duminica analiza cutiilor negre ale zborului EgyptAir MS 804, recuperate in timpul saptamanii de pe fundul Marii Mediterane.

Expertii francezi si americani participa la analiza conditiei celor doua cutii negre, pentru a stabili daca pot sau nu sa fie decodate cu tehnologia disponibila in Egipt, scrie Reuters, citat de News.ro.

Mai mult, cutiile negre au fost extrase din carcasa si uscate timp de opt ore intr-o unitate militara egipteana, iar expertii spun ca acestea sunt deteriorate, dar asteapta conduc teste electrice inainte de a incerca sa extraga informatiile din cele doua echipamente.

Recuperarea cutiilor negre ale aeronavei prabusite a fost o cursa contra timp pentru anchetatori, intrucat semnalul audio emis de acestea urma sa inceteze la 24 iunie.

Un numar de 66 de persoane se aflau la bordul aeronavei Airbus A320, care s-a prabusit pe 19 mai, in timp ce efectua un zbor de linie Paris-Cairo.

Avionul a disparut de pe ecranele radarelor grecesti si egiptene, aparent fara sa fi trimis un semnal SOS.

Intre timp, cauza prabusirii este inconjurata in continuare de mister.

Ipoteza unui atac terorist nu este exclusa, insa nicio grupare nu a revendicat doborarea avionului. in vreme ce, analisti sustin ca o eroare umana sau o defectiune tehnica sunt de asemenea luate in calcul.

Date de zbor au aratat ca detectoare de fum au fost declansate in toaleta cu cateva minute inainte de disparitia avionului de pe radare.

Potrivit anchetatorilor greci, aeronava a virat 90 de grade la stanga, iar apoi 360 de grade la dreapta, a pierdut altitudine, de la 11.300 de metri la 4.600 de metri, iar apoi la 3.000 de metri, si a disparut de pe ecranele radarelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO