Cum au ajuns americanii sa investigheze informatia conform careia Hitler ar fi inca in viata. Ce au descoperit

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15

Dupa Al Doilea Razboi Mondial au circulat mereu zvonuri ca Hitler nu s-ar fi sinucis, asa cum afirma varianta oficiala. Mai multe documente declasificate de FBI arata ca americanii le-au luat in serios si au investigat aceste afirmatii.

Cel mai departe au mers cu verificarea povestii unui informator care sustinea ca fostul dictator nazist s-ar ascunde undeva in Argentina.

La doua saptamani de la caderea Berlinului, Hitler si un anturaj de 50 de oameni ar fi sosit in Argentina la bordul a doua submarine. Asa a sustinut un informator argentinian, care spera sa obtina azil politic in America, in schimbul acestor informatii.

Potrivit lui, Hitler ar fi fost ajutat de sase oficiali argentinieni care l-au instalat intr-un sat de la poalele Anzilor, intr-o ferma bine pazita. Informatorul, al carui nume este cenzurat in documentele FBI, sustine ca Hitler si-a ras mustata ca sa nu fie recunoscut, sufera de astm si de ulcer.

FBI a incercat sa ia in serios aceste afirmatii. Dar, intr-un document din 21 septembrie 1945, se arata ca informatiile insuficiente fac imposibila continuarea cautarii.

N-a fost singurul zvon investigat de FBI despre Hitler. Agentii au verificat si informatii potrivit carora dictatorul nazist s-ar fi ascuns la New York sau in Elvetia. Dar n-au ajuns in nici unul dintre aceste cazuri la un rezultat concret.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO