Cum a reușit o femeie să slăbească 50 de kilograme. Și-a menținut greutatea timp de șapte ani urmând principiul 80/20
O femeie și-a pierdut 50 de kilograme și a reușit să se mențină în formă timp de șapte ani, urmând principiul 80/20 și adoptând obiceiul mersului pe jos.
Încercări nereușite de slăbire
Gen Cohen, acum în vârstă de 29 de ani, a mărturisit că a încercat diferite diete la modă încă de la vârsta de 12 ani, dar a avut mereu rezultate oscilante.
„M-am luptat cu greutatea mea toată viața mea”, a declarat Cohen.
Ea a recunoscut că a avut dificultăți în ceea ce privește greutatea de când se știe și că, după ce a luat în greutate în timpul facultății, a decis să facă o schimbare, scrie Business Insider.
O decizie de schimbare
Locuind în San Diego, Cohen a ales să adopte o abordare diferită de data aceasta.
„Am ajuns să mă îngraș cu aproximativ 30 de kilograme și nu am reușit să îmi dau seama cum să le dau jos. M-am simțit frustrată, m-am simțit tristă și m-am simțit cu adevărat înșelată de mass-media și de industria de slăbire, deoarece tot ce citeam era 'Mănâncă 1.200 de calorii, elimină carbohidrații, nu mânca grăsimi, cumpără aceste shake-uri sau suplimente de proteine', dar părea mea este că, cu cât încercam mai multe produse și soluții rapide, cu atât mai mult rău făceam”, a mai spus tânăra.
Ea a optat pentru o dietă bogată în proteine, cu un deficit caloric ușor, și a urmat principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a eliminat nimic din dieta ei și a savurat gustări și alcool cu măsură.
„Mâncam cantități foarte mari de mâncare și mă simțeam groaznic din punct de vedere fizic, pentru că îmi lipsea o anumită cantitate de iubire de sine”, a spus Cohen.
Deși nu a pierdut din greutate în primele trei luni, Cohen a rămas consecventă și a pierdut în cele din urmă 50 de kilograme într-un an, menținându-și aceeași greutate timp de șapte ani.
Primele încercări de dietă
Cohen a crescut într-un orășel din Connecticut unde sănătatea nu era o prioritate. Ea a început primele diete la vârsta de 12 ani, iar această experiență i-a afectat într-un mod negativ imaginea corporală. În timpul facultății din San Diego, a luat în greutate și a încetat să mai practice sportul, ajungând să se simtă frustrată și dezamăgită de industria pierderii în greutate.
Punctul de cotitură
Pentru Cohen, punctul de cotitură a fost la vârsta de 21 de ani, când, privind pozele făcute de ziua ei, nu s-a recunoscut. După o noapte petrecută plângând și simțindu-se pierdută, a realizat că avea de ales între a accepta situația sau a încerca din nou.
Iubirea de sine și adoptarea unui stil de viață sănătos
A doua zi, Cohen și-a cumpărat echipament pentru sală, proteine praf și un blender. Ea și-a propus să abordeze pierderea în greutate cu o mentalitate diferită, concentrându-se pe iubirea de sine și sănătate. Cohen a urmat o dietă echilibrată, menținând un deficit caloric ușor și adoptând principiul 80/20.
Planificare și consistență
Cohen a început să-și planifice mesele săptămânal și să facă cumpărăturile, adoptând obiceiuri alimentare sănătoase. Ea a evidențiat importanța echilibrului în dietă și a adoptat o abordare flexibilă, urmând principiul 80/20. Deși nu a pierdut greutate în primele trei luni, a continuat să fie consecventă.
Revelații despre corp și recuperare
Cohen a realizat că corpul său a fost supus stresului după ani de diete yo-yo, ceea ce a dus la o perioadă inițială fără pierdere în greutate. După înlăturarea unui dispozitiv contraceptiv non-hormonal, a observat o scădere de zece kilograme într-o săptămână. Ea a susținut că acest lucru ar putea fi atribuit stării de stres prelungite a corpului său.
Menținerea rezultatelor și dezvoltare personală
După atingerea obiectivului de pierdere în greutate, Cohen a trecut la menținere, experimentând diverse alimente pentru a găsi echilibrul potrivit. Ea a învățat să pregătească variante mai sănătoase ale mâncărurilor preferate, să se bucure de gustări fără a se simți vinovată și să facă alegeri mai ușoare în privința alcoolului. Deși a fost împiedicată temporar de o accidentare, a început să facă antrenamente de forță și să meargă în mod regulat.
Mersul pe jos, cheia constantă de exercițiu
Cohen a subliniat că, pentru ea, mersul pe jos a fost forma cea mai constantă de exercițiu. Ea mărturisește că nu este adeptă a salii de sport și că mersul pe jos reprezintă asigurarea sa pentru sănătate. Ea a menționat că merge pe jos în fiecare zi și că acest obicei este parte integrantă a vieții ei.