Cosmarul inundatiilor rascoleste din nou Australia: 58 de orase, sub ape

Ultima actualizare: 15-10-2012 06:54

Dupa ce 30 de oameni si-au pierdut viata in nord, acum natura dezlantuita face prapad si in sudul tarii. 58 de orase sunt deja inundate si mii de oameni au fost evacuati in graba, spre zone mai inalte.

Mai ceva ca la armata. Intr-un orasel din statul Victoria, sute de voluntari au reusit sa ridice un dig lung de 6 kilometri, in doar 48 de ore. Oamenii au incercat astfel sa-si protejeze casele si fermele de apele raului, care se umfla de la o ora la alta.

Desi oamenii sunt hotarati sa tina piept furiei apelor, in unele locuri, este prea tarziu. In Kerang, orasul cel mai amenintat de inundatii, localnicii au fost sfatuiti sa-si paraseaca locuintele si sa ia cu ei doar strictul necesar.

In timp ce locuitorii statului Victoria inca lupta cu apele revarsate, cei din Queensland isi ingroapa mortii.

Poate cea mai emotionanta dintre funeralii a fost cea a baiatului de 13 ani, care si-a data viata ca s-o salveze pe a fratelui sau, cu trei ani mai mic. Cei doi copii si mama lor au fost surprinsi de viitura de 8 metri care a invadat oraselul Toowomba. Cand membrii unei echipe de interventii au ajuns la masina in care se aflau, Jordan le-a cerut sa-l ia mai intai pe fratiorul lui. A fost ultimul lui gest. Un val urias a acoperit autoturismul si i-a tarat pe mama si baiat, spre moarte. Acum, rudele au hotarat sa-i ingroape impreuna.

Erou la 13 ani! Si-a sacrificat viata ca sa ii fie salvat fratele mai mic

Viata dupa potop. Orasul australian Brisbane, in gunoi si namol.Video

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO